Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Plzeň po neuznané penaltě remizovala s Baníkem 1:1

Praha – Vedoucí Plzeň remizovala 1:1 s Baníkem, který bojuje o záchranu v tabulce. Viktoria na gól Vladana Milosavljeva odpověděla vyrovnáním Václava Procházky, jeho spoluhráč David Limberský pak neproměnil penaltu. Brno i ve druhém jarním utkání Gambrinus ligy narazilo na soupeře ze špičky tabulky a stejně jako proti Plzni ani s Jabloncem se Zbrojovce nepodařilo bodovat. Severočeši Brno porazili 2:0 a drží tak třetí příčku před dotírající Olomoucí, která si poradila 2:0 s Hradcem Králové. Další adept na evropské poháry Mladá Boleslav jen remizovala se Slavií 1:1. Náskok Plzně na čele ligové tabulky před Spartou se ztenčil na jediný bod.

Utkání Plzeň - Ostrava
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

V základní sestavě Ostravy se poprvé objevil Baroš a na hřišti byl hodně vidět. Sváděl oboustranně tvrdé souboje s obránci a otevřená obrana domácích mu umožňovala se dostávat do šancí. Tu největší měl ve 22. minutě, kdy po centru Fantiše vyhrál souboj s Čišovským, jenže hlavou trefil jen tyč.

"Tam se lámal chleba. Za svůj dnešní výkon si Milan gól zasloužil," chválil ostravský kouč Martin Pulpit, který se rozhodl nasadit Baroše do základu před dvěma dny. "Na trénincích jsem viděl, že s kondicí problém nemá. Tak jsem to začal směrovat na to, že ho nasadím od začátku," dodal Pulpit.

Ofenzivně aktivnější byla ale Plzeň, která držela míč a kombinovala na soupeřově polovině. Chyběla ji však větší invence a zejména rychlé přenášení hry v podání kapitána Horvátha, který dnes absentoval. Hra Plzně se tak často utápěla v krajních prostorech, odkud zpětné přihrávky nenacházely adresáta, a tlak vyzníval naprázdno.

Utkání Plzeň - Ostrava
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

Martin Pulpit (Ostrava): "Baník sehrál dobrou partii, dlouho jsme soupeře k ničemu nepustili. Ve druhé půli nás sice dostal pod tlak, ale nakonec jsme to ubojovali, za což hráči zaslouží dík. Odvedli kvalitní práci a odvážíme si cenný bod."

Pavel Vrba (Plzeň): "Ztratili jsme bod, což nás mrzí, ale nebylo to se soupeřem, který by tu jen bránil, ale který hrál aktivně a čekal na každou příležitost jít do brejku."

Krátce po změně stran navíc Ostravě vyšel jeden z brejků. Fantiš poslal střílenou přihrávku na zadní tyč, kam si nabíhal Milosavljev, a dostal míč za Kozáčikova záda. Plzeň musela dotahovat náskok soupeře stejně jako v minulém kole v Brně. Odpovědět mohla už za tři minuty, když po rychlé kombinační akci Kolář našel Bakoše, ale střelu slovenského útočníka vytáhl brankář Bárta na břevno.

Domácí trenér Vrba poté poslal do hry i druhého ze svých kanonýrů Tecla a Viktoria si vytvářela velký tlak. V 66. minutě pak přišlo zasloužené vyrovnání. Kovařík z rohu našel v malém vápně Procházku a plzeňský stoper se prosadil tvrdou hlavičkou. Po 256 minutách tak ukončil neprůstřelnost Bárty.

Rozhodnout pak mohl Limberský, jehož dělovku zablokoval Droppa tělem a následně zřejmě i rukou, za což sudí Hrubeš přes protesty hostů odpískal penaltu. Míč si při absenci obvyklého exekutora Horvátha vzal právě Limberský a pokusil se o "Vršovický dloubáček". Trefil však jen břevno, a i když následně z dorážky dostal míč do sítě, rozhodčí gól podle pravidel
neuznal. Trenérovi se provedený způsob penalty nelíbil. "Respektoval bych, kdyby dal ránu a od břevna to odletělo na druhou stranu hřiště, ale za stavu 1:1 s blížícím se koncem kopnout penaltu takhle, mi zavání podceněním," dodal Vrba.

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 1:1 (0:0)

Branky: 66. Procházka - 51. Milosavljev. Rozhodčí: K. Hrubeš - Wilczek, Kříž. ŽK: Milosavljev, Kaprálik, Vomáčka, Baroš, Bárta (všichni Ostrava). Diváci: 9 135.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Darida, Ďuriš (57. Tecl) - Rajtoral (88. Fillo), Kolář, Kovařík - Bakoš (84. Adamov). Trenér: Vrba.

Ostrava: Bárta - Frydrych, Vomáčka, Kaprálik, Starý - Fantiš, Droppa, Hable, Kukec (27. Milosavljev) - Baroš (79. Stožický), Soukup (64. Kraut). Trenér: Pulpit.

Fotbalisté Olomouce vyhráli i druhý zápas jarní části, tentokrát díky dvěma brankám Jana Navrátila. Sigma si upevnila čtvrtou pozici, Hradec zůstává v neúplné tabulce třináctý s náskokem jediného bodu na sestupové pásmo.

Hradec zahájil utkání aktivně a útočník Kulič, který hrál v sedmatřiceti letech první duel za mateřský klub na domácím stadionu, střílel ze strany těsně vedle. Skóre se však ve čtvrté minutě měnilo na druhé straně. Ordoš poslal do samostatného úniku Navrátila, talentovaný křídelní hráč udělal brankáři Koubkovi kličku a s klidem zakončil do prázdné brány.

FC Hradec Králové - Sigma Olomouc
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Olomouc přehrávala Hradec především ve středu hřiště díky reprezentantům Pospíšilovi s Ordošem. Z této převahy vznikaly rychlé útoky, které táhli po stranách Navrátil a Schulmeister. Hanákům se povedl také vstup do druhého poločasu. V 52. minutě napřáhl na hranici pokutového území Navrátil a precizní ranou do horního rohu branky zdvojnásobil vedení svého týmu.

Východočeši se nevzdávali ani za stavu 0:2. Po prudkém centru z levé strany však nezasáhl míč střídající Hadaščok a po dalším rohu zblízka minul další hráč z lavičky Voltr. Sigmu pak v závěru podržel výborný Zlámal, který Harbovu střelu vyrazil nad bránu a Fukalovu hlavičku vytlačil do břevna. Olomouc i díky němu poprvé po sedmi zápasech udržela čisté konto. Hradec si připsal druhou domácí porážku.

FC Hradec Králové - Sigma Olomouc 0:2 (0:1)Branky: 4. a 52. Navrátil. Rozhodčí: Příhoda - Kovařík, Hrabovský. ŽK: Strnad, Halilovič - Ordoš, Vepřek, Navrátil. Diváci: 3 452.

Hradec: Koubek - Holeš (75. Voltr), Jánošík, Fukal, Plašil - Harba, Šisler, Strnad (55. Schwarz), Halilovič - Kulič, Štěpán (54. Hadaščok). Trenér: Plíšek.

Olomouc: Zlámal - Janotka, Dreksa, Šindelář, Vepřek - Pospíšil (86. Habusta), Houska - Schulmeister (81. Petr), Ordoš, Navrátil (90. Varadi) - Doležal. Trenér: Pivarník.

Fotbalisté Slavie protáhli čekaní na tři body na sedm zápasů, podařilo se jim aspoň zastavit sérii pěti porážek po sobě. Ze slávistické sestavy kvůli problémům s kolenem vypadl ofenzivní tahoun Kisel a mladá záložní řada se na hřišti pár minut hledala. Mladá Boleslav v úvodu s vydatným přispěním záložníka Jarolíma lépe kombinovala a z dobrého nástupu si po šesti minutách vytvořila nadějnou možnost.

Sivrič si obhazoval ve vápně domácího obránce, který zřejmě zahrál rukou, sudí Franěk ale nechal akci pokračovat. Odražený míč napálil Jarolím, odchovanec Slavie, který si ale za červenobílé ligu nikdy nezahrál, a domácí brankář Čontofalský skákavou střelu ztlumil s problémy nadvakrát. Vzápětí mohlo udeřit na opačné straně. Vošahlík zacentroval z pravé strany, ale Gecov hlavičkou z malého vápna minul a nenavázal tak na gól z prvního jarního kola po svém zimním příchodu do Edenu. Slavii jako by tato akce nastartovala a ve zbytku první půle byla aktivnější.

Slavia po pauze ještě přidala a chvílemi svírala Boleslav na její polovině, k výrazným šancím to ale nevedlo. Výjimkou byla hlavička střídajícího Škody, který už v první půli nahradil zraněného Fenina. Miller ovšem znovu reflexivně zasáhl. Pražany nakonec přišla mizerná koncovka pořádně draho. Magera totiž v 66. minutě pěkně vysunul Štohanzla a ten chytrým lobem přehodil Čontofalského.

Slávisté se z inkasovaného gólu chvíli vzpamatovávali a pak se nadechli k závěrečnému náporu, který jim nakonec vynesl vyrovnání. Vošahlíka ještě vychytal Miller, domácí záložník ale vybojoval míč zpět a Mičola premiérovým gólem za Slavii srovnal.

Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)Branky: 81. Mičola - 66. Štohanzl. Rozhodčí: Franěk - Košec, Hock. ŽK: Petrák, Nitrianský, Vošahlík, Škoda, Juhar - Kysela, Opiela, Sloboda. Diváci: 5 823.

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Bortel, Dobrotka, Juhar - Vošahlík, Gecov, Petrák, Zmrhal (72. Mičola) - Škutka, Fenin (15. Škoda). Trenér: Rada.

Ml. Boleslav: Miller - Kysela (77. Ševinský), Johana, Dosoudil, Šírl (52. Sloboda) - Jarolím, Opiela (65. Ščuk) - Bořil, Magera, Štohanzl - Sivrič. Trenér: Minář.

Brno ještě před začátkem zápasu přišlo o svého nejlepšího střelce a kapitána Švancaru, jenž si při rozcvičce natáhl třísla a v základní sestavě ho nahradil Halaška. Jablonec byl od začátku aktivnějším týmem, lépe kombinoval a ve čtvrté minutě měl i první velkou šanci, Beneš z úhlu však trefil jen tyčku.

Zimní jablonecká posila z Dukly Pázler mohla ukončit bezgólový stav v závěru prvního poločasu, ale akci důrazného Čížka zakončila jen další hlavičkou do břevna. Domácí už nad svou smůlou museli kroutit hlavou, brankovou konstrukci totiž trefili dvakrát i před týdnem v severočeském derby s Libercem (0:1).

Severočeši se přeci jenom dočkali vytoužené branky. V 62. minutě do šestnáctky poslal prudký centr Jablonský, brankář Doležal vyrazil míč před sebe, odkud ho Zoubele patičkou uklidil do branky. Jablonec byl při chuti a další šanci měl vzápětí Novák, ale tváří v tvář Doležalovi neuspěl. Hlavičku Beneše po rohovém kopu pak z brankové čáry odvrátila obrana Brna. Domácí zvolnili a ke slovu se dostali také hosté, když v 77. minutě Kunc dalekonosnou ranou protáhl domácího Valeše.

Václav Kotal, trenér Jablonce: "Snažili jsme se nátlakovou hrou dostat soupeře pod tlak, což se nám dařilo celý zápas a bylo jen otázkou času, kdy se nám podaří proměnit převahu a realizovat šance."

Minutu před koncem pojistil domácí vedení druhým zásahem Čížek, který šel po chybě Zbrojovky od poloviny hřiště sám na branku a zkušeně obstřelil gólmana hostů. Ti z Jablonce už popáté za sebou odjíždějí bez bodu a vstřelené branky.

Baumit Jablonec - Zbrojovka Brno 2:0 (0:0)Branky: 62. Zoubele, 89. Čížek. Rozhodčí: Ardeleánu - Štěrba, Mokrusch. ŽK: Kopic - Sus, Pernica, Brabec, Přerovský. Diváci: 2 058.

Jablonec: Valeš - Rossi, Beneš, Novák -Zoubele, Vaněk (60. Piták), Loučka, jablonský (73. Eliáš) - Kopic, Čížek - Pázler (54. Hubník). Trenér: Kotal.

Brno: Doležal - Husár, Pernica, Hyčka, Brabec - Lutonský (14. Kunc), Glaser (66. Přerovský), Sus, Zavadil - Škoda, Halaška (63. Traoré). Trenér: Čuhel.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články