Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň otevřela soustředění ve Španělsku remízou s nováčkem čínské ligy, opět skóroval Pačinda

Roli jednoznačného favorita nesplnili a poprvé v zimní připravě nezvítězili. Fotbalisté Plzně na úvod soustředění ve španělské Esteponě remizovali s čínským celkem Wu-chan Čuo-er 1:1. Jedinou branku úřadujících šampionů české nejvyšší soutěže vstřelil Erik Pačinda, který rozvlnil síť i ve čtvrtém přátelském duelu po přestupu z Dunajské Stredy. 

Erik Pačinda (vlevo) se raduje z gólu v dresu Plzně
zdroj: Twitter Viktoria Plzeň

Trenér Viktorie Pavel Vrba vzhledem k faktu, že jeho svěřenci hned ve čtvrtek hrají další utkání s maďarským klubem Puskás Akadémia, nechal většinu základní sestavy na trávníku celých devadesát minut a vystřídal jen dva hráče.

Západočeši byli ve větrném počasí aktivnější, ale nedařilo se jim v koncovce. Prosadil se jen Pačinda, který ve 26. minutě proměnil přihrávku od další nové akvizice Joela Kayamby. Wu-chan však po hodině hry a rohovém kopu srovnal. Plzeňské šance už se následně neujaly.

"Potkali jsme soupeře, který má trošku jinou úroveň a styl, než jsme zvyklí v Česku. Herně jsme to podle mě zvládli velice dobře, bohužel to má jedinou vadu, že jsme si po změně stran vytvořili asi čtyři situace, kdy jsme mohli rozhodnout, a neproměnili je," řekl Vrba. "To nám trošku vadí, ale myslím, že hlavně druhý poločas byl z naší strany hodně slušný. Zápas splnil, co jsme chtěli," dodal.

Viktoria v předchozích třech přípravných střetnutích v domácích podmínkách porazila vysoko mužstva z nižších soutěží Ústí nad Orlicí, Sokolov a Ústí nad Labem.

Přípravné fotbalové utkání v Esteponě (Šp.):

Viktoria Plzeň - Wu-chan Čuo-er (Čína) 1:1 (1:0)
Branky: 26. Pačinda - 61. Kouassi.

Plzeň: Kozáčik - Havel, Pernica, Hejda, Limberský - Kayamba, Procházka, Hrošovský, Pačinda (74. Kovařík) - Chorý (74. Bakoš), Beauguel. Trenér: Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články