Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Extraliga 2024/2025

Plzeň opět ztratila body, Slavia doklopýtala k výhře nad Budějovicemi

V evropských pohárech je Plzeň suverénní, v české lize to ale zdaleka neplatí. Viktoria ztratila body ve čtvrtém z posledních pěti ligových duelů, když na hřišti Hradce Králové remizovala 1:1. Nedařilo se ani dalšímu celku z popředí tabulky, Mladé Boleslavi, která prohrála 1:2 se Slovanem Liberec. Na průběžnou třetí příčku se tak vyšplhala Olomouc, která si poradila s Karvinou. Slavia zvítězila nad statečně vzdorujícími Českými Budějovicemi 2:1 a Teplice na domácí půdě remizovaly s Bohemians.

Další ztráta Plzně

Nedávná výhra Plzně v Edenu nad Slavií výrazně ční z posledních ligových výsledků západočeského celku, jinak totiž Viktorka jen a pouze ztrácí. Výjimkou nebyl ani duel na hřišti Hradce Králové, kde Viktoria remizovala 1:1. Východočechy poslal do vedení už v 11. minutě Michael Leibl, o vyrovnání se postaral čtvrt hodiny před koncem Cadu.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Dohráno

"My jsme se v první půli nedokázali dobře pohybovat, byli jsme nedůrazní. Byli jsme sice asi víc na míči, ale hráli jsme v podstatě po vápno," láteřil trenér hostí Miroslav Koubek. "Druhou půli jsme dali jinou typologii hráčů, změnili rozestavení a byli jsme lepší my. Myslel jsem si, že po vyrovnávací brance to ještě otočíme na naši stranu. Bohužel jsme velké šance nedali a je to remíza," dodal.

"Viděli jsme zajímavé utkání, obě mužstva chtěla vyhrát. Nakonec to skončilo, myslím, zaslouženou remízou. I my měli šance, ale Plzeň ve druhém poločase hodně tlačila, podařilo se jí vyrovnat," shrnul utkání kouč Hradce Václav Kotal.

Hradec Králové – Plzeň 1:1 (1:0)

Branky: 11. Leibl – 73. Cadu. Rozhodčí: Berka – Vlček, Pečenka – Hocek (video). ŽK: Horák, Kodeš, Harazim, Poštulka (trenér brankářů) – Bucha, Šulc, Hejda, Mosquera. Diváci: 7818.

Hradec: Bajza – Klíma, Ševčík, Leibl (88. Čech), Horák – Kodeš - Čmelík (67. Harazim), Kučera, Pudhorocký (72. Šašinka), Pilař (88. Juliš) – Vašulín. Trenér: Kotal.

Plzeň: Staněk – Kopic (64. Mosquera), Hranáč, Hejda, Cadu – Bucha, Traoré – Sýkora (46. Kliment), Šulc, Vlkanova (46. Dweh) – Chorý. Trenér: Koubek.

Slavia brala povinné body

České Budějovice jsou poslední a mají druhou nejhorší obranu v lize, kdekdo tak očekával, že v Edenu to bude jednoznačná záležitost. Jenže realita se ukázala být poněkud odlišná. Slavia sice šla rychle do vedení, ale Budějovice dokázaly záhy srovnat a domácí se poměrně nadřeli na vítězný gól, který v 71. minutě vstřelil Chytil.

"Utkání se hodnotí dobře z pohledu výsledkového. Jsou to tři body, stejně jako by byly se Spartou nebo dalšími ligovými týmy. Pro nás je úkol splněný, i když cesta k výsledku byla trošku lopotnější," řekl asistent trenéra červenobílých Jaroslav Köstl. Na tiskové konferenci zastoupil hlavního kouče Jindřicha Trpišovského, jenž utrpěl při pátečním tréninku zlomeninu nosu.

"Jsem trošku naštvaný na hráče, že první gól nedohráli na zadní tyči, když jsme moc dobře věděli, že slávisté to dohrávají. Při druhém gólu hloupost Martina Sladkého. Prostě nemůže takhle faulovat u lajny, hráče musíte vystát," uvedl trenér Dynama Tomáš Zápotočný.

Slavia – České Budějovice 2:1 (1:1)

Branky: 7. Jurečka, 72. Chytil – 20. Adediran. Rozhodčí: Kvítek – Kubr, Kříž – Pechanec (video). ŽK: Hromada – Zápotočný (trenér), Šigut, Adediran. Diváci: 16 620.

Slavia: Mandous – Vlček, Ogbu, Bořil – Tomič (61. Masopust), Ševčík (90.+3 Oscar), Hromada (46. Zafeiris), Wallem – Jurečka, Van Buren (61. Provod) – Chytil (76. Schranz). Trenér: Trpišovský.

Č. Budějovice: Šípoš – Sladký, Nikl, Králik, Trummer – Suchan, Hubínek – Šigut (63. Osmančík), Hellebrand, Alli (78. Skalák) – Adediran (85. V. Hora). Trenér: Zápotočný.

Juliš vystřeli Sigmě výhru nad Karvinou

Jestli se na něco může Olomouc v letošní sezoně spolehnout, tak je to střelecká potence Lukáše Juliše. Exsparťanský střelec se trefil dvakrát i proti Karviné a s osmi brankami je aktuálně nejlepším střelcem nejvyšší soutěže. Olomoučtí díky výhře 2:0 na hřišti slezského celku poskočili v tabulce po zčásti odehraném 16. kole soutěže na průběžnou třetí příčku.

"Z mého pohledu je to zasloužené vítězství, o němž jsme mohli rozhodnout i dříve. Zejména v prvním poločase jsme měli dvě tři příležitosti k navýšení náskoku. Musím pochválit i Karvinou, která hrála dobře," byl po zápase spokojený olomoucký lodivod Václav Jílek. 

"Byli jsme na Olomouc dobře připraveni, ale vstup nám nevyšel, zaváhali jsme po nakopnutém balonu. Škoda, že jsme nevyužili některé šance. Po přestávce jsme hned inkasovali, na těžkém terénu to byla pak pro ně výhoda," litoval karvinský trenér Juraj Jarábek.

Karviná – Olomouc 0:2 (0:1)

Branky: 7. a 46. Juliš. Rozhodčí: Klíma – Podaný, Dobrovolný – Kocourek (video). ŽK: Čavoš, Ayaosi, Jarábek (trenér) – Chvátal, Navrátil. Diváci: 1714.

Karviná: Holec – Čurma (46. Ayaosi), Krčík (56. Ezeh), Bederka, Fleišman – Traoré, Čavoš (71. Žák) – Iván (78. Papalelé), Budínský, Memič – Akinyemi (46. Doležal). Trenér: Jarábek.

Olomouc: Digaňa – Vraštil, Beneš, Novák - Chvátal (90. Křišťál), Ventúra (76. Pospíšil), Breite, Zmrzlý – Dele (61. Navrátil), Zorvan (90. Langer) – Juliš (76. Zifčák). Trenér: Jílek.

Boleslav v Liberci znovu padla

Mladá Boleslav sice vyhrála tři z posledních čtyř kol a poskočila do popředí ligové tabulky, na hřišti libereckého Slovanu ale padla, podobně jako nedávno v českém poháru. O obě branky Liberce, který se radoval z výhry 2:1, se postaral Nigerijec Ahmad Ghali.

"Zaplaťpánbůh Ghali měl dnes gólovou formu, druhou branku trefil nádherně, čímž nás dostal do výhody. V závěru to bylo o tom, jestli přežijeme nákopy od soupeře. Uhráli jsme to, ubojované vítězství," radoval se Luboš Kozel, trenér Liberce.

Liberec – Mladá Boleslav 2:1 (1:1)

Branky: 7. a 70. Ghali – 10. Pulkrab. Rozhodčí: Rouček – Nádvorník, Mokrusch – Radina (video). ŽK: Prebsl, Mikula, Čech (trenér brankářů) – Kušej. Diváci: 1415.

Liberec: Bačkovský – Prebsl, Chaluš, Mikula - Ghali (90.+1 Fukala), Žambůrek, Červ, Preisler – Frýdek (62. Horský) – Kulenovič (90.+2 Purzitidis), Tupta (83. Rabušic). Trenér: Kozel.

M. Boleslav: Trmal – Kostka (85. Šimek), Suchý, Karafiát, Suchomel – Matějovský (79. Ladra), Sakala (85. Kubista) – Kušej, Mareček, Solomon (61. Jawo) – Pulkrab (61. Hilál). Trenér: Kulič.

Kozák zachránil klokanům remízu v Teplicích

Teplice pravidelně potvrzují, že jejich hlavní devízou je v této sezoně pevná defenziva. Dlouho to vypadalo, že Severočeši branku nedostanou v domácím prostředí ani od Bohemians. Jenže v samém závěru duelu se dokázal prosadit Matyáš Kozák a vystřelil tak Bohemians remízu 1:1.

"Bohemka byla těžkým soupeřem. V úvodu nás podržel Tomáš Grigar, chytil jejich šanci. Asi těžko budeme pořád vyhrávat zápasy 1:0. Myslím, že jednoznačně tomu od nás chyběl druhý gól," stýskal si trenér Teplic Zdenko Frťala.

"Domácí chtěli ubránit jednogólové vítězství, moc se nehrálo. Vsadili jsme na riziko, což se nám vyplatilo. Vyrovnání bylo zasloužené, minimálně na bod jsme měli," doplnil hostující kouč Jaroslav Veselý.

Teplice – Bohemians 1905 1:1 (1:0)

Branky: 20. Chaloupek – 87. Kozák. Rozhodčí: Starý – Váňa, Vodrážka – Petřík (video). ŽK: Knapík – Dostál, Kadlec. Diváci: 2639.

Teplice: Grigar – Knapík, Chaloupek, Mičevič – Hronek, Jukl, Havelka (66. Křišťan), Radosta – Trubač – Jásir (77. Cykalo), Vachoušek (67. Gning). Trenér: Frťala.

Bohemians: Jedlička – Dostál (56. Kadlec), Köstl (75. Kozák), Hůlka, Hybš (83. Mužík) – Smrž, Hrubý – Beran (46. Kovařík), Prekop, Hála – Puškáč (56. Matoušek). Trenér: Veselý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články