Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň nezaváhala v Opavě a nebude scházet v pohárové Evropě

Roli favoritů ustáli s přehledem. Fotbalisté Plzně vyhráli v závěrečném 34. kole v Opavě 3:1 a pojistili si páté místo, které zaručuje účast v kvalifikaci příštího ročníku Evropské konferenční ligy. Brankami se pod skalp Slezanů podepsali Aleš Čermák, Pavel Bucha a Milan Havel. Za sestupující domácí korigoval Aleš Nešický.

Fotbalisté Plzně oslavují gól v Opavě
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

"Cíl byl skončit do pátého místa a dostat se do předkol pohárové Evropy, ten máme úspěšně za sebou. Teď nás bude čekat moře práce. Budeme dohromady dávat kádr a budeme se připravovat tak, aby příští sezona byla zase o něco úspěšnější," řekl plzeňský trenér Michal Bílek na on-line tiskové konferenci.

"My jsme se chtěli rozloučit s ligou důstojně a myslím, že se nám to podařilo. Kluci odehráli slušné utkání, snažili se konkurovat Plzni, která se teď rozehrála a hraje velice dobře," přidal opavský kouč Alois Skácel.

Ve 13. minutě bývalý opavský hráč Kayamba obešel Hrabinu, nacentroval do pokutového území a Čermák přesnou hlavičkou otevřel skóre. Na druhé straně se v šestnáctce dokázal otočit s míčem Helešic, ale jeho střela postrádala razanci.

Vyrovnání měl na hlavě Nešický, jenže po centru Didiby zamířil jen těsně vedle. A tak ve 34. minutě udeřila opět Viktoria. Šulc utekl po levé straně, předal míč Beauguelovi, který nabil Buchovi, a ten zdvojnásobil plzeňský náskok.

"Myslím si, že to z naší strany nebylo špatné, ale Plzeň nás přehrála hlavně kolem šestnáctky a v pokutovém území. To rozhodlo," upozornil Skácel.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Opava – Plzeň

Krátce nato se dočkali i domácí. Nešický si vyměnil balon s Helešicem, Brabec šel do skluzu pozdě, prvně jmenovaný se ocitl sám před Staňkem, jehož se štěstím prostřelil. Plzeňští si ale ještě před koncem první půle vzali dvoubrankový náskok zpátky poté, co se Havel ve vzduchu srazil s Hrabinou, přesto hlavou dokázal poslat míč do brány.

Zkraje druhé půle mohl snížit opavský útočník Holík, jenže jeho přízemní ránu si pohlídal plzeňský gólman Staněk. Vzápětí pálil nebezpečně Kayamba, ale rozvlnil jen boční síť brány.

Viktoria kontrolovala hru, její čtvrtý gól však nepřidali Beauguel ani střídající Mihálik. Západočeši v nejvyšší soutěži porazili Opavu pošesté za sebou.

"Nám nezbývá nic jiného než si teďka oddychnout a pořádně se připravit na nadcházející sezonu. Bude to těžké, protože přijdou předkola evropských pohárů. Ale cíl je jasný - dostat se do skupiny," prohlásil Bílek.

SFC Opava - Viktoria Plzeň 1:3 (1:3)

Branky: 39. Nešický - 13. Čermák, 34. Bucha, 43. Havel. Rozhodčí: Lerch - Dobrovolný, Flimmel - Julínek (video). ŽK: Hnaníček, Hellebrand - Hybš, Ba Loua. Diváci: 622 (omezený počet).

Opava: Digaňa - Didiba, Hnaníček, Kulhánek - Tiéhi - Hrabina (45.+2 Mondek, 72. Kramář), Darmovzal, Večerka (62. Juřena), Nešický, Helešic - Holík (62. Hellebrand). Trenér: Skácel.

Plzeň: Staněk - Havel, Hejda, Brabec, Hybš - Bucha, Kalvach, Čermák (77. Mihalík) - Kayamba (63. Ba Loua), Beauguel (84. Ondrášek), Šulc (63. Falta). Trenér: Bílek.

Alois Skácel (trenér Opavy): My jsme se chtěli rozloučit s ligou důstojně a myslím, že se nám to podařilo. Kluci odehráli slušné utkání, snažili se konkurovat Plzni, která se teď rozehrála a hraje velice dobře. Musíme poděkovat nejenom hráčům, ale hlavně skvělým divákům, kteří nám vytvořili výborné prostředí, přestože padáme do druhé ligy.

Michal Bílek (trenér Plzně): Věděli jsme, že pokud chceme zůstat na pátém místě, je potřeba vyhrát. Splnili jsme cíl, se kterým jsme sem přijížděli. Sehrál jsem v Plzni čtyři ligové zápasy, takže nejsem úplně ten pravý, abych hodnotil sezonu. Cíl byl skončit do pátého místa a dostat se do předkol pohárové Evropy, ten máme úspěšně za sebou. Teď nás bude čekat moře práce. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články