Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň nakročila za obhajobou titulu nepřesvědčivě, z Jihlavy ale veze tři body

Jihlava - První tři body do nové sezony získala Plzeň hned na začátku ligového ročníku. V Jihlavě to ale vůbec neměla jednoduché. Viktoria s obměněnou sestavou opakovaně propadala v obraně, prohrávala 0:1 a jen kvůli nepřesnému zakončení v tutovkách nezískala Vysočina v utkání alespoň bod. O vítězství ale nakonec Plzeň rozhodla díky nádherné bombě Jana Kopice po rohovém kopu a zvítězila 2:1.

Utkání Plzeň - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Trenér úřadujícího mistra Roman Pivarník, který před lety také v Jihlavě působil, udělal proti zápasu s Karabachem čtyři změny. Dokonce i kapitán Hubník zůstal na lavičce a další obránce Limberský jen na tribuně. Nově složená obrana však byla hodně zranitelná, což domácí v prvním poločase s chutí využívali.

Už v sedmé minutě šel zcela sám na Kozáčika Ikaunieks, ale jeho slabá střela nenadělala gólmanovi hostí žádné starosti. Lotyšský útočník při svém debutu v české lize hýřil aktivitou a ve 27. minutě po Hronkově přihrávce za obranu otevřel skóre. Hned o dvě minuty později mohl vedení zdvojnásobit, ale Kozáčik jeho střelu vyrazil.

Ještě větší šanci měl Hronek, ale sám před slovenským brankářem neuspěl. Už před přestávkou musel po úderu loktem od plzeňského Matějů střídat domácí kapitán Vaculík s podezřením na zlomeninu spánkové kosti.

Do druhého poločasu udělal Pivarník hned dvě změny. Na místo nervózně hrajícího Matějů vyslal Hubníka a krajního obránce Rajtorala nahradil útočníkem Bakošem. Na vyrovnání stačilo hostům jen pět minut. Po tečované střele se prosadil Kučera, který byl ještě na jaře v Jihlavě doma.

V 64. minutě pak obrat dovršil další jihlavský odchovanec Kopic, který se dostal k odraženému míči a povedenou střelou ho poslal do šibenice. Vyrovnání měl na kopačce Ikaunieks, ale Kozáčik mistra opět podržel. Na druhé straně mohl náskok ještě pojistit Ďuriš, ale ani on jasnou šanci nevyužil. 

Vysočina Jihlava - Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)

Branky: 27. Ikaunieks - 51. Kučera, 64. Kopic. Rozhodčí: Proske - Urban, Antoníček. ŽK: Urdinov, Rosa - Matějů, Kopic. Diváci: 4049.

Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Krejčí, Rosa, Urdinov - Šulek, Urblík (83. Šamánek) - Vaculík (41. Fulnek), Hronek (72. Štěpánek), Ikaunieks - Dvořák. Trenér: Hipp.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral (46. Bakoš), Hejda, Baránek, Matějů (46. Hubník) - Hrošovský, Kučera - Kopic (81. Řezník), Kolář, Kovařík - Ďuriš. Trenér: Pivarník.

Michal Hipp (trenér Jihlavy): "Vstup do zápasu provázela z naší strany pokora a respekt. Chtěli jsme soupeře potrápit, což se nám i podařilo. Někteří hráči předvedli výborné výkony. Vypracovali jsme si hlavně v prvním poločase dost gólových příležitostí, jenže když dáte jen jednu, tak těžko můžete pomýšlet na vítězství. Soupeř o poločase prostřídal, zvýšil aktivitu. Měli jsme vyloženější šance než oni, ale bohužel jsme je neproměnili, zápasu by slušela remíza. O zdravotním stavu Vaculíka nic bližšího nevím. Vím jen, že ho odvezla sanitka."
Roman Pivarník (trenér Plzně): "Byli jsme si vědomi toho, že nás nečeká jednoduchý zápas. Máme v hlavě Karabach. Ale jsme 
Plzeň, jeli jsme do Jihlavy s tím, že chceme vyhrát. Limberský byl na tribuně, protože nás čeká třetí zápas v jednom týdnu, chtěl jsem pošetřit i Hubníka. Naše rozehrávka byla laxní, ani nebyla jistá. Měli jsme šance, které jsme měli proměnit, ale místo toho jsme posadili soupeře na koně po našich hrubých chybách. Musel jsem v kabině zvýšit hlas. Získali jsme vydřenou výhru." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články