Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Plzeň může slavit titul a Ostravu poslat do druhé ligy

Praha - V nejvyšší fotbalové soutěži se může rozhodnout o mistrovi i prvním sestupujícím. Pokud Plzeň ve 27. ligovém kole s poslední Ostravou získá minimálně bod, poprvé ve své historii obhájí titul. Naopak Baníku k zachování šance na záchranu nemusí stačit ani případné vítězství na západě Čech. Utkání sledujte na ČT sport, náš web vám od 18:15 přinese podrobnou textovou on-line reportáž.

Plzeň si čtvrtý titul za posledních šest sezon prakticky zajistila výhrou 3:0 nad pražskou Spartou, po níž vede tabulku o jedenáct bodů. "Poslední krok je nejtěžší, ale myslím, že na Spartě jsme udělali velký skok k titulu a doma s Ostravou už si to pohlídáme a nenecháme si titul utéct," řekl trenér Viktorie Karel Krejčí. "Na hráčích vidím soudržnost a velkou vůli titul už teď získat. Chtějí udělat radost plzeňským fanouškům a společně oslavit další velký úspěch," doplnil kouč.

Západočeši navíc mohou v lize vyhrát pošestnácté za sebou, čímž by překonali rekord Sparty. "Pro nás všechny je to velká motivace a kromě titulu určitě budeme bojovat i o vytvoření rekordu," konstatoval Krejčí.

Baník, kterému hrozí první sestup po 50 letech, chce favorita potrápit. "Možná se zúčastníme oslav. Že by mi to bylo příjemné, to říct nemůžu, ale tak to dopadlo, že tam jedeme zrovna v době, kdy Plzeň musí udělat poslední krok. Ale o to více se na utkání těším a věřím, že kluci podají dobrý výkon, kterým to soupeři co nejvíce znepříjemní," uvedl ostravský kouč Vlastimil Petržela.

V neděli bude Sparta, která po zápase s Plzní prohrála i úvodní semifinále domácího poháru v Jablonci (0:2), hájit druhé místo v Teplicích. "Hlavně musíme jít do vedení, protože z jedenácti utkání jsme osmkrát prohrávali a pak se zápasy špatně otáčejí. Nečeká nás nic lehkého, Teplice na Slavii (2:2) podaly dobrý výkon," řekl Stanislav Hejkal, asistent kouče Zdeňka Ščasného.

V Ďolíčku se uskuteční vršovické derby mezi Bohemians 1905 a Slavií. Pátí "sešívaní" v lize třikrát za sebou remizovali. Předposlední Olomouc v sobotu může přiživit své šance na záchranu v domácím zápase s Jabloncem. Čtrnáctá Příbram, která má o tři body víc než Sigma, hostí pražskou Duklu. Středočeši však prohráli šest z posledních sedmi kol.

Zlín bude usilovat o premiérové jarní vítězství v derby na půdě Slovácka. Liberec si může definitivně zajistit čtvrté pohárové místo proti šestému Brnu. Zbrojovka má ale stejně jako domácí Slovan dobrou formu a ztrácí jen dva body na Slavii.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih pěti ohlasů po utkání Sparta - Plzeň
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články