Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Plzeň mění brankáře. Místo Hrušky přichází Jedlička

Brankář Aleš Hruška končí své působení v mistrovské Plzni, se kterou se nedohodl na prodloužení smlouvy, která mu vyprší v červnu. Podle klubového webu si bude hledat nové angažmá. Viktoria naopak přivede do týmu bývalého reprezentanta do 21 let Martina Jedličku. Gólman podepsal kontrakt na tři roky.

Aleš Hruška
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Hruška přišel do Plzně v létě 2017 z Příbrami. S Viktorií získal dva tituly a zahrál si s ní základní skupinu Ligy mistrů. Celkem za Plzeň odchytal 123 soutěžních zápasů, v nichž udržel 43 nul. V uplynulé ligové sezoně, kterou Plzeňští zakončili ziskem šestého titulu v klubové historii a prvním po čtyřech letech, nastoupil jen v šesti utkáních.

"Na prodloužení smlouvy jsme se nyní nedomluvili. Aleš má navíc stále chuť chytat první ligu, a tak se naše cesty po pěti letech rozchází. Tímto bych mu chtěl poděkovat za vše, co pro klub odvedl, a zároveň mu popřát mnoho štěstí a úspěchů jak ve fotbalovém, tak i osobním životě. Jsem si jistý, že Aleše čeká ještě hodně odchytaných prvoligových utkání, kvalitu na to rozhodně má," prohlásil generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Hruška kromě Plzně a Příbrami působil i na Žižkově a v Mladé Boleslavi. V nejvyšší soutěži nastoupil do 308 duelů a zaznamenal 88 čistých kont.

Čtyřiadvacetiletý Jedlička naposledy chytal na Slovensku v Dunajské Strede. "Martin má velkou perspektivu a jsem rád, že jsme se nyní dohodli na jeho angažmá v našem klubu. Úvod sezony bude velmi náročný, čekají nás boje o Ligu mistrů a zároveň start do nového ligového ročníku. Je tedy důležité mít i na brankářském postu velkou konkurenci a kvalitu," řekl Šádek. V minulé sezoně byl jasnou plzeňskou jedničkou Jindřich Staněk, kterému spolu s Hruškou kryl záda Slovák Marián Tvrdoň.

Přestup do Viktorie představuje pro Jedličku obrovskou výzvu. "Chtěl jsem se posunout dopředu a to Plzeň naprosto splňuje. Strašně se těším, až to všechno začne. Je tady krásný stadion a snem každého kluka je zahrát si jednou Ligu mistrů. Těším se, že budu mít šanci být u toho a pokusit se ji s týmem v předkolech vybojovat," konstatoval příbramský odchovanec.

Jedlička se stal třetí letní posilou Plzně. V minulých dnech přišli do mistrovského celku záložníci Václav Pilař a Kristi Qose. Svěřence trenéra Michala Bílka jako jediný český tým čeká v létě kvalifikace Ligy mistrů. Plzeňští začnou ve 2. předkole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články