Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň má o víkendu volno: Zápas s Baníkem musí být kvůli terénu přeložen

Lídr tabulky první ligy Viktoria Plzeň se o tomto víkendu svého zápasu s Baníkem nedočká. Ostravský klub informoval, že sobotní utkání 19. kola bylo kvůli nezpůsobilému terénu na Městském stadionu odloženo, o náhradním termínu se jedná. ČT sport bude místo utkání Plzně s Ostravou vysílat v sobotu od 14:40 zápas Zlína s Jabloncem, ve kterém domácí poprvé povede trenér Vlastimil Petržela. 

Pavel Vrba
zdroj: Reuters autor: MARKO DJURICA

O odložení rozhodli po prohlídce trávníku rozhodčí Zbyněk Proske a výkonný ředitel Ligové fotbalové asociace Tomáš Bárta. "Hřiště je bohužel promrzlé a ze tří čtvrtin neregulérní. I když vyhřívání funguje naplno, riziko zranění hráčů by bylo opravdu vysoké a hrát v takových podmínkách by byl nerozum," uvedl Bárta. 

Plzeň volný víkend využije k přípravě na čtvrteční úvodní osmifinále Evropské ligy se Sportingem Lisabon. "Tým se připravoval dle předzápasového itineráře a kolem čtvrté odpoledne měl odcestovat vlakem do Ostravy," uvedl na klubovém webu mluvčí Václav Hanzlík. "Musíme změnit plány a během víkendu se budeme připravovat v domácích podmínkách na zápas v Lisabonu, kam tým odcestuje ve středu ráno," dodal Hanzlík. 

Ostrava přišla už o druhé utkání během jednoho týdne, protože kvůli velkým mrazům byl odložen její pohárový duel v Mladé Boleslavi. Přeloženo bylo navíc i další čtvrtfinále mezi Hradcem Králové a Zlínem a o víkendu se ze stejných důvodů neuskuteční téměř kompletní úvodní jarní kolo druhé ligy s výjimkou zápasu na Žižkově. 

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Ostrava - Plzeň se kvůli nezpůsobilému terénu neuskuteční
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články