Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň má další ztrátu, nestačila na Bohemians. Slovácko si zastřílelo proti Zlínu

Plzeňským fotbalistům nevyšel duel 24. kola nejvyšší soutěže a po duelu s Bohemians nemají ani bod (1:2). Zápas naopak zvládli hráči Jablonce, kteří otočili utkání proti brněnské Zbrojovce (2:1). Zisk tří bodů slaví Slovácko. To přes Zlín, který po vyloučení Martina Filla ve čtvrté minutě hrál v oslabení, přešlo bez větších problémů (3:0). 

Utkání Plzeň – Bohemians
zdroj: Profimedia

Plzeň klopýtla s Bohemians

"Klokani" v lize porazili Viktorii po devíti utkáních a v Plzni zvítězili po 14 zápasech poprvé od října 1996. Bohemians v nejvyšší soutěži protáhli sérii bez porážky na čtyři kola a vrátili se na čtvrtou příčku o skóre před Slovácko, které má však duel k dobru.

Skóre otevřel ve 27. minutě Matěj Vydra, v 53. minutě si dal ale vlastní gól Tomáš Chorý po střele Adama Kadlece, který byl v 81. minutě vyloučen. Oslabení hosté přesto za čtyři minuty dokonali obrat díky brance Daniela Köstla.

Další trest pro Fillu

Zpět po dvouzápasovém trestu se na trávník dostal Martin Filla. Dlouho však v utkání proti Slovácku nesetrval. Již ve čtvrté minutě obdržel červenou kartu za podražení. Oslabený Zlín záhy inkasoval první branku Seung-Bin Kima. Po výměně stran pak Seung-Bin Kim zvyšoval na 2:0. Na konečných 3:0 upravil v 69. minutě Milan Petržela.

"Nerozumím tomu a budeme to řešit. Tak zkušený hráč a udělá tohle," zhodnotil incident Filly trenér hostů Pavel Vrba. "Chtěl hrát špičkou nohy, ale nedotáhl to a trefil mi holeň. Po zápase se mi omluvil," popsal klíčový moment duelu stoper Hofmann.

1. FC Slovácko – Trinity Zlín 3:0 (1:0)

Branky: 16. a 46. Kim Sung-pin, 69. Petržela. Rozhodčí: Starý – Machač, Podaný – Orel (video). ŽK: Hrubý. ČK: 4. Fillo (oba Zlín). Diváci: 6019.

Slovácko: Nguyen – Reinberk (76. Trávník), Hofmann, Kadlec, Doski (46. Kalabiška) – Havlík, Daníček – Sinjavskij, Kim Sung-pin (72. Brandner), Petržela (84. Juroška) – Mihálik (72. Šašinka). Trenér: Svědík.

Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, Procházka, Bartošák – Didiba (64. Hellebrand), Hlinka (82. Slončík) – Fillo, Hrubý (46. Dramé), Čanturišvili (74. Fantiš) – Kozák (74. Balaj). Trenér: Vrba.

Jablonec otočil utkání

Otočit utkání ve svůj prospěch se povedlo hráčům Jablonce. Severočeši v utkání s brněnskou Zbrojovkou na konci první poloviny inkasovali po trefě Wale Musy Alliho, který dokázal z těžké pozice překonat jabloneckého brankáře Jana Hanuše. Jablonečtí však po výměně stran dokázali rychle srovnat. Ve vítězný konec pak skóre upravil Jakub Považanec, na jehož ránu v 67. minutě do pravého horního rohu byl brněnský Martin Berkovec krátký.

"Sehráli jsme dva rozdílné poločasy. O přestávce jsem musel trochu zvednout hlas. Pak už náš výkon snesl parametry. Důležitá byla brzká branka na 1:1, pak jsme přidali vítězný gól a soupeře jsme už do vyložené šance nepustili," dodal Horejš.

"Dnešní tři body pro nás mají obrovskou cenu. Měli jsme spoustu nemocných hráčů, někteří i dnes hráli se sebezapřením. Jsem rád, že jsme navázali na předchozí výsledky. Pro nás povzbuzení do další práce před reprezentační pauzou," řekl Horejš.

Zbrojovka Brno – FK Jablonec 1:2 (1:0)

Branky: 40. Alli – 47. Chramosta, 67. Považanec. Rozhodčí: Batík – Caletka, Váňa – Kocourek (video). ŽK: Nečas, Ševčík, Tijani, Granečný – Polidar, Martinec, Sejk. Diváci: 4202.

Brno: Berkovec – Hrabina, Šural, Tijani, Divíšek (71. Granečný) – Texl (85. Hlavica), Falta – Alli, Ševčík (71. Rogožan), Nečas (71. Fousek) – Řezníček. Trenér: Dostálek.

Jablonec: Hanuš – Martinec, Král, D. Souček – Surzyn (46. Jovovič), Šulc, Hübschman, Považanec, Polidar (90.+4 Černák) – Sejk (90.+2 Štěpánek), Chramosta (86. Ikaunieks). Trenér: Horejš.

Pardubice drží naději na záchranu

Fotbalisté Pardubic vylepšili svou bilanci proti Teplicím, které dokázali porazit 3:1. Skvělým vstupem do utkání se Východočeši dostali do dvoubrankového vedení již v úvodní desetiminutovce. Teplice se ovšem dokázaly vzchopit k odpovědi a v 67. minutě měly dokonce blízko k vyrovnání. Abdallah Gning ovšem nedokázal proměnit pokutový kop. Na konečných 3:1 pak upravil Kamil Vacek.

"Byly to velké nervy, ale jsme zase o trochu víc zpátky ve hře. Možná nám pomohla i minulá prohra na Bohemce, kluci se o to víc soustředili na dnešní důležité utkání," řekl Kováč.

Severočeši prodloužili trápení na hřištích soupeřů, kde čekají na vítězství 10 ligových zápasů. Posledních osm utkání tam prohráli a se čtyřmi z celkových 21 bodů jsou tam nejhorším týmem soutěže.

"Fotbal je o chybách, my jsme ty soupeřovy využít nedokázali. Za stavu 0:2 jsme se vrátili do zápasu povedeným signálem, ale utkání nám zkomplikovala neproměněná penalta. I tak bylo pořád o co hrát, ale závěr už byl z naší strany hektický," zhodnotil teplický trenér Frťala.

FK Pardubice – FK Teplice 3:1 (2:1)

Branky: 4. Hlavatý, 10. Janošek z pen., 69. Vacek – 21. Kučera. Rozhodčí: Machálek – Kubr, Hrabovský – Zelinka (video). ŽK: Helešic, Vacek – Kučera, Hybš. Diváci: 4210.

Pardubice: Nita – Icha, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Vacek – Darmovzal (77. Sychra), Janošek, Hlavatý (84. Kapanga), Helešic (71. Šimek) – Černý (84. Pikul). Trenér: Kováč.

Teplice: Grigar – Urbanec (76. Mareček), Chaloupek, Mičevič, Hybš (86. Hyčka) – Jukl, Kučera – Pleštil (61. Kodad), Trubač (86. Vachoušek), Gning – Žák (61. Fila). Trenér: Frťala.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články