Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Plzeň jen remizovala v Teplicích, Brno rozdrtilo Jihlavu 5:1

Praha - Gambrinus liga v neděli pokračovala osmým kolem. Forma Plzně po zápasech v evropských pohárech znovu nebyla ideální, v Teplicích Viktoria jen remizovala 1:1 poté, co 77 minut hrála bez vyloučeného Čišovského. V malém pražském derby na Julisce se Dukla rozešla smírně 0:0 se znovu remizující Slavií. Sešívaní tak v dosavadním průběhu sezony prohráli jen jednou, zato ale již popáté remizovali. Jihlava utrpěla v osmém kole první letošní ligovou porážku, o to ale drtivější - její nováčkovský kolega z Brna Vysočinu rozdrtil 5:1. Ambiciózní Mladá Boleslav po třech porážkách a pod novým trenérem konečně vyhrála, porazila Hradec Králové 1:0.

Aidin Mahmutovič se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Fotbalisté Plzně vydolovali alespoň bod z Teplic, přičemž hráli 77 minut o deseti bez vyloučeného Čišovského a na začátku oslabení i prohrávali. K zisku bodu je nasměroval Ďuriš, který se prosadil po rohu hlavou. Pro slovenského útočníka to byl čtvrtý gól během jednoho týdne - a všechny hlavou. Plzeň se díky bodu zase dotáhla na čelo tabulky, o které se dělí s Jabloncem.

Plzeňský kouč Pavel Vrba udělal proti čtvrtečnímu zápasu Evropské ligy jedinou změnu a na hrot pustil vůbec poprvé Adamova. Třicetiletý Rus se ale neměl moc času ukázat a po půlhodině šel z taktických důvodů ze hřiště. Mezitím se totiž seběhla spousta věcí. Všechno začala desátá minuta.

Trenér Plzně Vrba po zápase:

Teplice vybojovaly ve středu hřiště míč, který vzápětí zamířil na rozběhnutého Mahmutoviče a Teplice šly do vedení. Za další tři minuty se situace opakovala - nenápadný boj uprostřed hřiště uťal povedeným nákopem přes plzeňskou obranu Ljevakovič, stoper Čišovský Mahmutoviče zachytil až za dres a nad hlavou rozhodčího Jecha se objevila červená karta.

Jenže Plzeň se dostala rychle zpátky do zápasu. Rychle získala roh z levé strany, na který si na bližší tyči naskočil Ďuriš a tečoval ho do branky. Plzeň se poté notně zatáhla, Teplice se sice snažily tlačit, ale ve vápně jim to nešlo a střely z dálky se také neujaly. A tak se o jediný pořádný vzruch postaral brejk Plzně z 61. minuty, kdy šla po ubráněném rohu do situace dva na jednoho, Ďuriš ale v souboji s Ljevakovičem došel jen do vápna a po lehkém kontaktu si chtěl vyprosit penaltu, ani on se ale nedočkal. A křečovitý nápor Teplic už nepřinesl ani náznaky šancí.

FK Teplice - Viktoria Plzeň 1:1 (1:1)

Branky: 10. Mahmutovič - 16. Ďuriš. Rozhodčí: Jech - Filípek, Pospíšil. ČK: 13. Čišovský (Plzeň). ŽK: Vachoušek, Mahmutovič, Ljevakovič (všichni Teplice). Diváci: 5 480.

Teplice: Grigar - Ježdík, Matula, Rosa, Chovanec (78. Melunovič) - Vůch (66. Dolejš), Jindráček, Ljevakovič, Vachoušek, Podaný - Mahmutovič (83. Jarolím). Trenér: Přerost.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Rajtoral, Darida, Hanousek, Horváth (40. Hora), Ďuriš (90.+1 Hejda) - Adamov (32. Ševinský). Trenér: Vrba.

Gólová radost Zbrojovky
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Jihlava poprvé v sezoně prohrála, a o to hůř. Brnu podlehla 1:5

V duelu dvou nováčků soutěže prohrála v Brně se Zbrojovkou 1:5. Brňanům vyšel dokonale nástup, po třinácti minutách vedli 2:0 po gólech Švancary a novice Škody. Nejlepší ligový střelec Tecl sice svým sedmým gólem korigoval po změně stran výsledek. Hned vzápětí ale dali opět Švancara se Škodou a definitivní pečeť vítězství Brna dal tři minuty před koncem Pernica.

Jihlava vsadila v úvodních minutách na ofenzivní taktiku, ale jedinou vážnější šanci měl Koloušek, jehož střelecký pokus zablokoval obránce Pernica. Zbrojovka nespoléhala pouze na bránění, snažila se eliminovat útočnou snahu soupeře rychlými protiútoky a také agresivním napadáním protivníka hned po ztrátě míče. Už v 8. minutě poslal středopolař Zavadil chytrou kolmou přihrávkou za obránce do brejku Švancaru. Brankář Blažek proti němu vyběhl ve snaze zmenšit střelecký úhel, jenže Švancara přesným lobem poslal míč do sítě.

Trenér Jihlavy Komňacký po zápase:

Ve 14. minutě si na levé straně Lutonský narazil míč se Švancarou, unikl obránci Karlíkovi a z jeho přesného centru vstřelil hlavou ve své ligové premiéře novic Škoda druhou branku. Výkon Jihlavy se do přestávky příliš nezvedl, po změně stran pak ve snaze o zvrat otevřela více hru. Po Kolouškově centru z levé strany nechali domácí zadáci více prostoru kanonýru Teclovi, který hlavou překonal brankáře Petra.

Kontaktní gól Vysočinu povzbudil k větší aktivitě, v obraně však měli hosté okénka. Zavadilovu dělovku z trestného kopu v 56. minutě brankář Blažek jen vyrazil před sebe a pohotový Švancara vrátil míč do sítě. O tři minuty později si na Zavadilův roh naskočil Škoda a hlavou poslal míč do protipohybu brankáře Blažka do sítě. Od té doby se utkání spíše dohrávalo, Zbrojovka se soustředila hlavně na bránění, přesto přidala ještě pátý zásah, o který se po rohovém kopu postaral Pernica.

Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 5:1 (2:0)

Branky: 8. a 56. Švancara, 14. a 59. Škoda, 87. Pernica - 53. Tecl. Rozhodčí: Franěk - J. Paták, Kříž. ŽK: Husár, Král - Jungr, Josl, Kučera. Diváci: 5 502.

Brno: Petr - Král, Brabec, Pernica, Husár - P. Mezlík (89. Sus), Zavadil, Šoljič, Lutonský - Škoda (78. Glaser), Švancara (85. Halaška). Trenér: Čuhel.
Jihlava: Blažek - Karlík, Tlustý, Šourek, Josl (83. Gavrič) - Masopust (59. Mešanovič), Koloušek, Rada (46. Kučera), Jungr, Vaculík - Tecl. Trenér: Komňacký.

Souboj Boleslavi s Hradcem
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Mladá Boleslav se po třech prohrách a výměně trenéra konečně vzchopila

Mladá Boleslav po třech ligových porážkách za sebou konečně zvítězila, když porazila Hradec Králové 1:0 brankou Nešpora a zpříjemnila tak obnovenou premiéru trenérovi Ladislavu Minářovi. Po předchozí prohře boleslavských fotbalistů na hřišti Slovácka 1:3 rezignoval trenér Miroslav Koubek a na lavičce ho nahradil sportovní ředitel klubu Minář.

V základní sestavě udělal tři změny, poprvé od prvního ligového kola se do branky vrátil Miller. V prvním poločase měl však více starostí jeho protějšek, hradecký gólman Koubek. Už v desáté minutě zvedal ruce nad hlavu domácí Sivrič, ale jeho pohotové zakončení zblízka neplatilo kvůli ofsajdu.

Trenér Boleslavi Minář po zápase:

"Cítil jsem na hráčích velké odhodlání, ale kdyby se nám dlouho nedařilo skórovat, stoupalo by napětí právě kvůli předchozím zápasům. Tíha zápasu a zodpovědnost sehrála velkou roli. Ve druhém poločase jsme měli šance my i Hradec. Jsme spokojení se třemi body, byť víme, že nejsme v kvalitě, jakou bychom si představovali."

O pět minut později se brankáři Koubkovi nepovedl výkop, zhruba z padesáti metrů vracel míč na branku Štohanzl a střela skončila těsně vedle. Po půlhodině hry už ale domácí udeřili. Šírl táhl rychlou akci levou stranou, odcentroval na Nešpora a ten před vyběhnuvším Koubkem umístil míč do branky.

Po přestávce se Hradečtí dostali do prvních vážnějších šancí a deset minut před koncem mohl vyrovnat střelou zpoza pokutového území hradecký Hochmeister, ale branku minul a další šance už hosté neměli. Boleslav tak porazila Hradec vůbec poprvé z pěti vzájemných prvoligových zápasů.

FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové 1:0 (1:0)

Branka: 33. Nešpor. Rozhodčí: Hrubeš - Dobrovolný, Jech. ŽK: Dosoudil, Sivrič, Bořil, Johana - Jánošík, Uškovič, Dvořák, Fukal. Diváci: 3 680.

Mladá Boleslav: Miller - Bořil, Johana, Dosoudil, Širl - Kúdela, Janíček (86. Ščuk) - Mareš, Sivrič, Štohanzl (60. Fillo) - Nešpor (68. Bulut). Trenér: Minář.
Hradec Králové: Koubek - Holeš, Jánošík, Fukal, Poděbradský - Štepán (80. Voltr), Šisler (87. Zec), Hochmeister, Harba - Dvořák (73. Zelený), Uškovič. Trenér: Plíšek.

Dukla znovu remizovala se Slavií 0:0

Fotbalisté Slavie remizovali na hřišti Dukly v malém pražském derby 0:0 a zopakovali tak výsledek z obou vzájemných zápasů minulé sezony. Sešívaní neprohráli počtvrté za sebou a už 432 minut neinkasovali. Celek z Julisky naopak čeká na vítězství pět duelů.

Slávisté začali aktivněji a po prvním rohovém kopu si připsali i první střelu. V páté minutě však Kisel přestřelil. O čtvrt hodiny později hosté předvedli povedenou akci, na jejímž konci stál Juhar. I jeho dalekonosná rána ale mířila vedle tyče.

Trenér Slavie Rada po zápase:

Dukla byla blíže vedoucímu gólu ve 26. minutě, ale Berger po Gedeonově centru zblízka vysoko přestřelil. Velkou šanci pak neproměnila ani Slavia, když stoper Latka po otočce z několika metrů pálil opět nad. Oba týmy se v závěru poločasu střídaly v ofenzivních akcích. Ve 38. minutě šel na Čontofalského sám domácí Přeučil, který přízemním pokusem jen těsně minul levou tyčku.

V dalších minutách se oba pražští soupeři soustředili především na defenzivu a přes čtyři tisíce diváků na Julisce fotbalem příliš nebavili. Dukla tak doma vyšla střelecky naprázdno po devíti zápasech. Naposledy před svým publikem neskórovala v březnu právě proti Slavii.

Dukla Praha - Slavia Praha 0:0

Rozhodčí: Drábek - Wilczek, Nádvorník. ŽK: Borek, Štětina - Škoda, Latka, Petrák. Diváci: 4 122.

Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Božič (85. Štětina), Vrzal - Gedeon, Borek, Podrazký (80. Engelmann) - Berger, Přeučil, Svatonský (69. Pázler). Trenér: Kozel.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Juhar - Koreš (55. Mičola), Petrák, Zmrhal, Tusjak (83. Čonka) - Kisel (90.+1 Cicman) - Škoda. Trenér: Rada.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články