Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plzeň jen remizovala v Liberci, Sparta vede ligu

Praha – V nejsledovanějším utkání 8. kola Gambrinus ligy se střetla vedoucí Plzeň s třetím Libercem. Slovan za Viktorií zaostával o jediný bod. Měření dvou týmů, jež v týdnu čekají první duely základních skupin evropských pohárů, nakonec skončilo zaslouženou remízou 1:1. Do čela tabulky se tak vyšvihla Sparta, která vyhrála v dohrávce nad Znojmem 2:0. Přestřelku viděli v utkání plném zvratů diváci v Olomouci. Domácí Sigma dokázala dvěma góly v závěru strhnout výhru na svou stranu a porazila Jihlavu 4:3. Brno i s novým trenérem Kotalem opět prohrálo a zůstává na sestupových příčkách.

Plzeňský kapitán Pavel Horváth
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 1:1

Předehrávka 8. kola Gambrinus ligy svedla proti sobě dva poslední šampiony. V duelu prvního s třetím hostil Liberec dosud neporaženou Plzeň a střetnutí "těžkých vah" přineslo skvělý fotbal i drama na závěr. Viktoriáni vlétli do zápasu jak uragán a od 8. minuty vedli díky Danielu Kolářovi. Ve druhé půli se však Viktoria nezvykle musela hlavně bránit, vyrovnání ale neodvrátila. Za Liberec srovnal v závěru kapitán domácích Radoslav Kováč. Pro kapitána hostí Pavla Horvátha bylo střetnutí s Libercem jubilejním 400. zápasem v české lize.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

1. SC Znojmo - Sparta Praha 0:2

Fotbalisté Sparty Praha porazili v dohrávce v Brně nováčka soutěže Znojmo 2:0 a vystřídali v čele tabulky Plzeň. Obhájce titulu, který v pátek remizoval v Liberci, má o dva body méně. Sparta rozhodla o svém vítězství v dešti dvěma rychlými góly Lafaty a Brabce hned v úvodní čtvrthodině.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Slavia Praha - Mladá Boleslav 0:4

Domácí trápení Slavie pokračovalo. Pražané prohráli hned v dalším utkání před svými diváky po historickém debaklu 0:7 s Teplicemi a ze čtyř duelů této sezony na vlastním hřišti získali jediný bod. Duel rozhodli brankami Štohanzl, Ščuk, Nešpor a Chramosta, tři góly dali hosté v přesilovce po vyloučení brankáře Hrubeše. Kouč "sešívaných" Michal Petrouš ihned po utkání oznámil rezignaci. Tým podle něj potřebuje někoho, kdo dá tápajícímu mužstvu impulz.

VIDEO A REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Sigma Olomouc - Vysočina Jihlava 4:3 

Fotbalisté Olomouce se proti Jihlavě po dramatickém průběhu dočkali premiérové domácí výhry v této sezoně. Vysočina naopak venku prohrála i čtvrtý zápas. Sigma dokázala na Andrově stadionu dvakrát otočit nepříznivý stav. Vítězný gól vstřelil v poslední minutě Doležal, který se prosadil dvakrát stejně jako Slovák Karaš. Za hosty skórovali Koloušek, Jánoš a Masopust.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Teplice - Jablonec 3:1

Utkání dvou předních týmů Gambrinus ligy se odehrávalo ve stínu nejnovější sázkařské aféry, která z prvoligových týmů nejvíc zasáhla právě domácí celek. Na Teplických však žádný tlak nebyl znát a z utkání si po ofenzivním představení odnesli zasloužené tři body. Za vítězstvím je nasměroval konžský záložník Litsingi, který nejdřív skvělými přihrávkami připravil dva góly pro své spoluhráče, aby v nastaveném čase završil výhru Teplic 3:1.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

1. FC Slovácko - 1. FK Příbram 1:1  (//sport/fotbal/gambrinus-liga/242107-olomouc-ukoncila-trapeni-a-jihlavu-porazila-v-divoke-prestrelce/)

Za remízu 1:1 mohli hlavně domácí, kteří trefili dvakrát tyčku. Středočechy od porážky zachránil i brankář Hruška. Ten chytil nejméně tři vyložené šance. Příbram vedla od 33. minuty po gólu Pilíka, vyrovnat se podařilo v 69. minutě Ondřejkovi. Hosté dohrávali závěrečných deset minut bez vyloučeného Videgly z Toga, zápas rovněž po druhé žluté kartě nedohrál ani kapitán Slovácka Trousil.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:3 

Fotbalisté Ostravy doma nečekaně snadno podlehli nováčkovi. Pražané o svých prvních venkovních bodech v sezoně rozhodli třemi góly v rozmezí patnácti minut prvního poločasu, kdy se trefili Jakub Štochl, Matěj Štochl a Jindřišek. Domácí ještě před pauzou snížili díky Lukešovi, ale pátou prohru z posledních šesti zápasů neodvrátili. "Klokani" zvítězili na cizím trávníku poprvé od října 2011.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Dukla Praha - Zbrojovka Brno 2:1 

Dukla otočila zápas s předposledním Brnem a na svém stadionu zvítězila 2:1. Na lavičce Zbrojovky nevyšla soutěžní premiéra trenéru Václavu Kotalovi, jehož tým nebodoval pošesté za sebou. V úvodu poslal Brno do vedení Markovič, těsně před přestávkou vyrovnal Pospěch a nejlepší střelec Dukly po změně stran druhou trefou dokonal obrat.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/242070-banik-je-v-rozkladu-jasne-doma-prohral-s-bohemians-1905/) (//sport/fotbal/gambrinus-liga/241962-liberec-zatlacil-plzen-a-obral-ji-o-body/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články