Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plzeň jede do Teplic složit reparát. Pozvedne Karvinou na Julisce Straka?

Pátečními předehrávkami odstartuje 25. kolo nejvyšší soutěže. Úřadující šampioni z Plzně se v Teplicích pokusí částečně odčinit debakl z Letné, kde prohráli se Spartou 0:4. Předposlední Karvinou s debutujícím trenérem Františkem Strakou čeká v Praze záchranářský souboj s poslední Duklou. Přímý přenos utkání Teplice - Plzeň sledujte od 17:40 na ČT2. 

Plzeň v sobotním šlágru zcela propadla, v české lize prohrála po 14 střetnutích a zkomplikovala si pozici v tabulce. Na vedoucí Slavii totiž z druhého místa ztrácí šest bodů a na třetí Spartu má už jen osmibodový náskok.

"Jedeme do Teplic určitě vyhrát, protože máme fanouškům co vracet. Bohužel na Spartě přišla kudla do zad, tam jsme to opravdu nezvládli. Teď je na nás, abychom ukázali, že ještě chceme zabojovat o titul," řekl plzeňský útočník Tomáš Chorý. "Důležité hlavně bude, abychom do zápasu vstoupili agresivněji, aby to bylo víc soubojové a víc jsme si věřili. Určitě by nám pomohl rychle vstřelený gól, to nás vždycky nakopne," dodal.

Svěřenci Pavla Vrby sice v rámci nejvyšší soutěže s Teplicemi neprohráli desetkrát za sebou, ale na stadionu severočeského soupeře zvítězili v jediném z posledních šesti duelů. "Určitě tady budou chtít něco uhrát, protože musí vyhrávat pokaždé, když hrají o titul nebo o poháry. My jsme ale doma a také chceme bodovat. Nějaký plán máme, nechám si ho ovšem pro sebe," uvedl Pavel Drsek, asistent teplického trenéra Stanislava Hejkala.

O Viktorii Plzeň se hovořilo také v novém dílu Fotbal fokus podcastu (0:00 - 55:13)

Straka nahradil na lavičce Karviné teprve ve středu odvolaného Slováka Norberta Hrnčára. Úkolem bývalého reprezentačního kouče bude pozvednout slezský tým, jenž vyhrál jedinkrát z předchozích patnácti kol. MFK má v tabulce na poslední Duklu bod náskok.

"Je to strašně málo času. Samozřejmě nejsem kouzelník, jsou určité mechanismy, které jsou zajeté. Na druhou stranu se budu snažit klukům dát spíš motivační stránku, aby začali věřit tomu, co chtějí dělat, a abychom to na Dukle zvládli. Uvědomuji si, že to bude hlavně náročné na psychiku," prohlásil Straka.

Dukla vstoupila do jara nadějnou domácí remízou 1:1 s Ostravou, ale pak nebodovala čtyřikrát za sebou. Po minulé porážce 1:2 ve Zlíně však cítila velkou křivdu. I komise rozhodčích následně uvedla, že sudí Zbyněk Proske chybně uznal první gól "Ševců" a také pokutový kop v jejich prospěch v nastavení neměl být nařízen.

"Očekáváme spravedlivý zápas pro oba týmy, jdeme vyhrát. Chceme navázat na druhý poločas ve Zlíně a využít obrovskou motivaci, kterou v sobě máme z tohoto utkání. Změnou trenéra v Karviné se pro nás nic nemění," konstatoval kouč Dukly Roman Skuhravý. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články