Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Plzeň jede do Budějovic pro vítězství, ale Vrba varuje: Proti nováčkům je to vždy složité

Ve stínu nedělního derby pražských "S" se dnes odehraje kvarteto zápasů 10. kola první ligy. Druhá Plzeň ztrácí na vedoucí Slavii tři body a v případě úspěchu na hřišti jediného nováčka soutěže z Českých Budějovic může obhájce titulu před duelem na Spartě dotáhnout. Opava se bude snažit přerušit dlouhou sérii bez zisku plného počtu bodů proti Liberci, Příbram čeká Karviná a Slovácko vyzve Teplice.

Jan Kopic v dresu Plzně
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Plzeň po vyřazení v kvalifikaci evropských pohárů zabrala a vyhrála v posledních třech kolech. Dynamu se naopak přestalo dařit, prohrálo čtyři z předchozích pěti ligových střetnutí a před šestnáctou Opavou má pouze jednobodový náskok.

"Utkání proti nováčkům jsou vždy složitá. Zvlášť u nich doma, kde budou hrát pro své fanoušky na tribunách. Budějovice nemají moc bodů a budou dělat určitě všechno pro to, aby svůj zisk navýšily. Hrají zajímavý fotbal, jsou určitě přínosem pro ligu a historicky i současně do ní patří," uvedl kouč Viktorie Pavel Vrba.

Jihočeši remizovali před vlastními příznivci se Spartou 2:2, naopak se Slavií prohráli 0:3. "Po Spartě a Slavii přijede další elitní tým. Věřím, že to bude svátek pro všechny. Je pravdou, že bodů moc nemáme. Chceme navázat na výkon se Spartou a věřím, že jsme schopni i s Plzní doma bodovat," řekl českobudějovický trenér David Horejš.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

Opava získala z předchozích sedmi kol jediný bod a před zápasem s Libercem klesla na poslední místo. V případě vítězství však Slezané mohou severočeského soupeře, který je desátý, dotáhnout.

"Vnímáme, že už jsme dlouho nevyhráli. Každý týden si říkáme, že nyní to už přijde. Věříme, že proti Liberci se nám to podaří zlomit," prohlásil opavský kapitán Jan Žídek.

Jen o skóre před Opavou je Karviná, jež má mnohem lepší aktuální formu a tři kola za sebou nenašla přemožitele. Tentokrát se představí v Příbrami a v šestém vzájemném ligovém měření sil se pokusí přerušit sérii předchozích pěti vítězství domácího celku. Zápas bude pikantní pro oba trenéry - příbramský Roman Nádvorník totiž v minulosti vedl Karvinou, kouč hostí František Straka zase působil ve středočeském klubu.

Teplice po středečním skalpu Mladé Boleslaví dotáhly Liberec a dnes nastoupí na Slovácku, se kterým v lize šestkrát za sebou neprohrály a v posledních čtyřech soubojích dokonce neinkasovaly. Týmu z Uherského Hradiště se navíc momentálně nedaří a po šňůře tří kol bez zisku plného počtu bodů klesl na osmou příčku. Na teplickou lavičku se po dvouzápasovém disciplinárním trestu vrátí hlavní trenér Stanislav Hejkal.

Harmonogram sobotních utkání 10. kola:

16:30 Opava - Liberec
16:30 Příbram - Karviná
16:30 Slovácko - Teplice
19:00 České Budějovice - Plzeň

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články