Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň je opět druhá, Jablonec po penaltách přejela 6:1

Plzeň - Fotbalisté Plzně v předehrávce 13. kola první ligy porazili doma Jablonec 6:1 a minimálně do soboty se vrátili na druhé místo tabulky před Teplice. Jablonec sice vedl gólem Pitáka, ale Plzeň tentokrát zvládla pokutové kopy, které v předešlých dvou kolech neproměnila. Dnes nejprve mířil přesně z penalty Horváth a vzápětí i Tecl. Oba se navíc trefili také ze hry stejně jako Kolář a Wágner. Jablonec dohrával od 22. minuty bez vyloučeného Nováka. Zápas jsme sledovali v podrobném on-line přenosu.

Plzeňští hráči se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Plzeň vyhrála teprve podruhé z posledních šesti kol a oplatila Jablonci letní domácí porážku 2:3 ze Superpoháru. Rovněž se pozitivně naladila na úterní duel Ligy mistrů s Bayernem Mnichov. Naopak Jablonec ztratil body v šestém z posledních sedmi zápasů.

Oběma týmům se v minulých kolech nedařilo, proto trenéři sáhli ke změnám v sestavě. Plzeňský kouč Vrba poslal na hřiště Ďuriše, Tecla a také Hubníka, který na levém kraji obrany nahradil nemocného Limberského. Jablonec zase nastoupil na stoperu s Kyselou a bez jediného klasického útočníka, když se na hrotu pohyboval obvyklý krajní záložník Vošahlík.

Pavel Vrba (trenér Plzně): "Podali jsme velice dobrý výkon a zaslouženě vyhráli. I v Teplicích jsme podali dobrý výkon, ale tam jsme neproměnili penaltu. Tentokráte ano a to rozhodlo."

Roman Skuhravý (trenér Jablonce): "Zápas jsme si prohráli sami vlastní nedisciplinovaností a neovládnutím emocí. Za sedm minut jsme dostali tři žluté karty, jednu červenou a darovali jsme soupeři dvě penalty. To se tak zkušenému týmu nesmí stát."

Plzni se příliš nevyvedl vstup do zápasu. V 11. minutě podnikl Jablonec po levé straně rychlý brejk a Kubista přízemním centrem našel na penaltě nepokrytého Pitáka, který přesnou střelou poslal hosty do vedení. To domácí probudilo a rychle se hnali za obratem. Už po pěti minutách se Petržela prohnal ve vápně kolem Nováka, který ho fauloval a sudí Zelinka nařídil pokutový kop.

Utkání FC Viktoria Plzeň - FK Baumit Jablonec
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Zatímco proti Slavii a Teplicím Horváth s Bakošem při penaltách selhali, tentokrát plzeňský kapitán Horváth mířil přesně do šibenice a nedal Špitovi šanci. Jablonecký brankář tak znovu přišel o jubilejní sté čisté konto kariéry.

Smolař zápasu Novák navíc ve 22. minutě zastavil Rajtoralovu střelu rukou a postaral se tak o druhou penaltu pro Plzeň. K tomu přidal i druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Míč si tentokrát vzal Tecl a stejně jako Horváth pokutový kop s přehledem proměnil. Jablonecký reprezentant Vaněk sice vzápětí vystrašil domácího brankáře Kozáčika tvrdou střelou, ale od té doby na hřišti dominovala Plzeň a bylo jen otázkou času, kdy skóre navýší.

Aktivní v zakončení byl zejména Kolář, ale nejprve Špita nepropálil zblízka, následně trefil jen vnější stranu tyče a ve třetí šanci ho skvěle vychytal Špit. Neuspěl ani Horváth s hlavičkou. Až těsně před poločasem si Tecl na přední tyči naskočil na Rajtoralův centr a hlavou přidal svůj čtvrtý zásah sezony.

I v druhé půli se hrálo zejména na polovině oslabeného Jablonce. V 55. minutě se dočkal gólu Kolář, kterému prostrčil míč Petržela a reprezentační záložník z otočky mířil přesně mezi Špitovy nohy. Petržela se v nahrávače proměnil i v 68. minutě, kdy přetaženým centrem našel volného Horvátha, který dělovkou pokořil svůj bývalý klub popáté. Prosadil se i střídající Wágner, který po dalším průniku Petržely doklepl míč do branky.

Viktoria Plzeň - Baumit Jablonec 6:1 (3:1) Branky: 16. z pen. a 68. Horváth, 22. z pen. a 45. Tecl, 55. Kolář, 86. Wágner - 11. Piták. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, J. Paták. ŽK: Čišovský, Rajtoral - Novák, Čížek, Vošahlík, Loučka, Piták. ČK: 22. Novák (Jablonec). Diváci: 9180.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Čišovský, Procházka, Hubník - Hořava, Horváth (87. Pospíšil) - Petržela, Kolář (80. Bakoš), Ďuriš - Tecl (74. Wágner). Trenér: Vrba.

Jablonec: Špit - Rossi, Kysela, Beneš, Novák - Loučka, Kubista - Čížek (87. Vukadinovič), Piták (75. Jurča), Vaněk - Vošahlík (63. Třešňák). Trenér: Skuhravý.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články