Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Plzeň je ještě výš než loni. Bude to určitě o prvním gólu, míní Trpišovský před šlágrem

Podle trenéra Slavie Jindřicha Trpišovského je Viktoria Plzeň ještě lepší než v minulé sezoně, kdy jeho svěřence připravila o titul. Kouč Pražanů očekává, že v nedělním vzájemném utkání 9. ligového kola a přímém souboji o vedení v tabulce bude hodně záležet na tom, kdo dá první gól. Je pro něj velkou výzvou pokusit se připravit Západočechům první porážku v nejvyšší soutěži po 29 zápasech.

Plzeň v lize Slavii devětkrát za sebou neporazila, ale na jaře s ní v posledních dvou duelech remizovala 1:1 a nečekaně získala titul. "Utkání s Plzní byla v minulé sezoně extrémně složitá. Ten tým je pořád stejný, navíc se přes léto doplnil o spoustu hráčů. Pracují na jejich herním stylu, myslím, že jsou ještě výše než loni. Hrozně těžko se jim dávají góly. Je to tým, který nemá moc slabin, i proto zápasy zvládají. Myslím si, že to bude hodně podobné duelu, který jsme tam hráli naposledy (1:1)," řekl Trpišovský.

Na západě Čech se potkají týmy s nejpevnější obranou v lize, Slavia má navíc s 31 brankami suverénně nejlepší útok soutěže. "Bude to určitě strašně moc o prvním gólu. My budeme hledat cestu, jak se do nich dostat. Víme, jaké mají silné stránky. Víme, že nebudeme mít zase tolik šancí, a potřebujeme být efektivní," pokračoval úspěšný stratég.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha - Ballkani

Bedlivě sleduje Plzeň v Lize mistrů, kde Západočeši v prvních dvou kolech skupinové fáze prohráli 1:5 v Barceloně a 0:2 s Interem Milán. "Hrají Champions League, takže koukáme na zápasy. Analyzujeme si to. Kdybychom si půjčili nějaké hráče na hostování z Barcelony a Interu Milán, možná bychom nějaký recept našli," uvedl s úsměvem Trpišovský, jehož tým připravil Viktorii loni na konci října dosud poslední ligovou porážku.

"Hráči Plzně jsou naturelem defenzivně ladění, týmoví a zodpovědní. Mají navíc gólmana (Staňka) ve skvělé formě a dobrém rozpoložení. Víme, jaký mají styl, ten se nemění. Ještě na něm zapracovali doplněním kádru. Nebude to jednoduché, to ale nejsou žádné zápasy s týmy z top trojky, které rozhodují. Všichni víme, jak náročné to bude. Na druhou stranu je to o to větší výzva se s nimi porovnat," doplnil šestačtyřicetiletý kouč.

Běžecká stránka rozhodovat nebude

Zatímco Plzeň hrála zápas LM s Interem v úterý, Slavia nastoupila k utkání Evropské konferenční ligy proti Ballkani (3:2) až ve čtvrtek.

"My jsme na to zvyklí, čtvrtek, neděle hrajeme třetí rok. Víme, co to obnáší. Teď máme výhodu, že jsme necestovali. V neděli jsme hráli doma, ve čtvrtek také. To také hraje nějakou roli, do Plzně je to navíc kousek. Myslím si, že o tomhle zápas nebude. Bude to spíše o jiných věcech, osobních soubojích, standardních situacích, mentalitě a tak dále. Nemyslím si, že utkání bude rozhodovat běžecká stránka," mínil Trpišovský.

Náboj tradičně vyhecovaného duelu by mohl ještě zvýšit fakt, že v obou týmech je několik hráčů, kteří působili u soupeře.

Ve slávistickém dresu mají plzeňskou minulost útočník Stanislav Tecl, brankář Aleš Mandous, záložníci Lukáš Provod s Jakubem Hromadou a obránce Eduardo Santos. Ze západočeského klubu zase v pražském celku hrávali záložník Pavel Bucha, univerzál Jan Sýkora, obránce Libor Holík a nakročeno do Edenu měl středopolař Adam Vlkanova, kterému v úvodu sezony nadávali příznivci Vršovických.

"Myslím, že náboj bude dost velký, není třeba ho zvyšovat," poznamenal s úsměvem Trpišovský. "Spousta hráčů se potkává na reprezentacích. Věkově se někteří potkávají celou kariéru, jsou ročníkově podobní. Myslím, že oba týmy se znají hodně a dokonale. Odehrály spolu minulou sezonu tři zápasy, vidí se několikrát týdně v televizi. Takže i to pak třeba určuje ráz zápasu," dodal Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články