Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Plzeň i v deseti vyhrála nad Duklou a vede ligu

Praha - Fotbalisté Plzně vybojovali na Dukle vítězství 1:0 zásluhou gólu Tomáše Hořavy ze sedmnácté minuty. Viktoria vede tabulku o tři body před Mladou Boleslaví. Hosté hráli hodinu bez vyloučeného Milana Petržely. Dukla je desátá - v posledních čtyřech zápasech dala jediný gól.

Utkání Dukla - Plzeň
zdroj: ČTK

Plzeň nastoupila v téměř stejné sestavě jako při výhře nad Spartou, jen místo Zemana dostal šanci uzdravený Kopic. Na výkon proti Spartě se však Viktoriáni rozpomínali těžko. Dukla byla na hřišti jasně lepší a úřadujícího mistra přehrávala.

V 10. minutě utekl Olayinka a svou střelu skryl za obránce, brankář Kozáčik však vytáhl dobrý zákrok a začal tak se svým trápením domácích střelců. O chvíli později slovenský reprezentační gólman vyrazil nepříjemnou skákavou střelu Považance a následně skvěle zneškodnil i hlavičku zblízka v podání Čajiče. Dorážející Olayinka pak stál v ofsajdu a gól tak neplatil.

Plzeň pak domácím udělila lekci z produktivity a prosadila se z první šance. Rohový kop prodloužil Hubník a Hořava hlavou otevřel skóre. Inkasovaný gól na chvíli Duklu vykolejil a Plzeň vyrovnala hru, ovšem ve 30. minutě si to zkomplikovala. Během pouhých tří minut dostal dvě žluté karty Petržela a šel předčasně do šatny.

"Červená karta nám víc uškodila, než pomohla. Do té doby to byl otevřený zápas a v tom se nám hrálo lépe. Vyloučení nás mělo nakopnout, ale naopak nás to potopilo a nevypracovali jsme si pořádnou šanci," litoval záložník Dukly Jakub Považanec.

Dukla znovu přitlačila, ale Plzeň se dobře bránila. A když už se do zakončení dostal Olayinka, Kozáčik jeho střelu do šibenice znovu skvěle vychytal. Těsně před poločasem pak mohli hosté získat větší klid, když po Hrošovského pasu unikal Krmenčík, ale při pokusu o lob vysoko přestřelil branku.

Po změně stran se hrálo skoro neustále na branku oslabené Plzně, ale obranný blok Západočechů byl kompaktní a Dukla se tak dostávala jen k nepřesným střelám z dálky. Naopak Krmenčík znovu utekl, ovšem z úhlu trefil jen brankáře Radu. Kozáčik pak zlikvidoval další nebezpečnou střelu Považance a pokus Néstora skončil jen těsně vedle. Víc už ale domácí nevymysleli.

Dukla Praha - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)

Branka: 17. Hořava. Rozhodčí: Jílek - Dobrovolný, Myška. ŽK: Kušnír, Beauguel - Petržela, Limberský, Kozáčik. ČK: 30. Petržela (Plzeň). Diváci: 2782. 

Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Bezpalec, Miloševič (88. Šimůnek) - Hanousek, Daniel Tetour, Považanec - Albiach, Olayinka (61. Beauguel), Čajič (73. Juroška). Trenér: Hynek.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hrošovský, Hromada - Petržela, Hořava (90.+2 Baránek), Kopic (87. Matějů) - Krmenčík (74. Poznar). Trenér: Pivarník.

Ohlasy po utkání 12. kola první fotbalové ligy Dukla Praha - Viktoria Plzeň:

Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Čekali jsme tahový fotbal nahoru dolů, to splnilo prvních 30 minut, než přišlo vyloučení. To nám spíše ublížilo. Prvních 15 minut přesilovky jsme využili lépe než celý druhý poločas. Spokojeni můžeme být jen s první půlí. Viktorka si s oslabením poradila velmi dobře. Spletli jsme si klid v kombinaci a trpělivost s pomalostí. Chtělo to kombinovat mnohem rychleji, nepředržovat míč. Proto přišlo málo příležitostí. Čas na míči jsme nevyužili podle představ. Viktorka ho využila mnohem produktivněji. Měli jsme určitě příležitost vyhrát. Dá se proti takovému bloku hrát úspěšně, máme na to hráče. Nemyslím si, že by to bylo obranou Viktorky, spíše naší hrou. Věděli jsme, že má Plzeň problémy a není v ideálním rozpoložení, ale nevyužili jsme toho."

Roman Pivarník (trenér Plzně): "Byli jsme si vědomi, že Dukla je kombinační mužstvo, a v tom jsme ji chtěli zamezit a nenechat ji hrát. Ale těžko se mi to hodnotí, protože Petržela oslabil náš tým fauly, které nechceme dělat, a to ovlivnilo celé utkání. Přitom jsem mu to před zápasem ještě připomínal. Pak jsme nemohli hrát vysoko a zatáhli jsme se a zahustili střed. Záměrně jsme je nechali hrát po stranách. Věřili jsme si, že centry uskáčeme. Byl to takticky velmi dobře zvládnutý zápas. V našem programu jsme si museli sáhnout na morální dno. Oslabení bylo ideálně odehrané. Věděli jsme, že soupeři ztratili, a chtěli jsme vyhrát, abychom se utrhnuli na prvním místě. Dnes jsme to neskutečně vybojovali."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články