Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň hostí rozjetou Spartu, duel nakonec odpíská Příhoda

Praha – Zvýší Sparta na čele tabulky náskok na svého úhlavního konkurenta na šest bodů, nebo se Plzeň na Letenské dotáhne? Rozřešení přinese dnešní odpoledne, kdy se v přímém duelu ve Štruncových sadech utkají poslední dva mistři. Konečný výsledek utkání může hodně napovědět, kdo zvedne pohár nad hlavu v této sezoně. Ve večerním duelu na sebe narazí ambiciózní celky Teplic a Slavie. Utkání Plzeň – Sparta začíná v 15:00 a náš web vám z něj přinese podrobnou on-line reportáž, duel Teplic se Slavií můžete sledovat od 18:20 na ČT sport.

Ilustrační foto

Oba velcí rivalové jdou do důležitého utkání ve zcela odlišném rozpoložení. Sparta má za sebou v nejvyšší soutěži sérii tří vysokých vítězství se skóre 11:0 a v Evropské lize remizovala s bundesligovým Schalke. Naopak obhájce titulu dvakrát za sebou prohrál, když neuspěl v Evropské lize proti Rapidu Vídeň ani poté s Brnem.

Jen pár hodin před začátkem šlágru podzimu se změnilo jméno hlavního rozhodčího. Kvůli nemoci nebude pískat Jan Jílek, nahradí jej Radek Příhoda. Roli brankového sudího převezme Petr Ardeleánu.

"Porážky jsem dlouho vstřebával, fanouškům se chceme omluvit. Doufám, že podáme kvalitnější výkon a že i přístup a nasazení bude lepší," uvedl trenér Plzně Karel Krejčí. "Spartě se daří, ale věřím, že kluci budou mít velkou motivaci poslední porážky napravit. Věřím, že to zvládneme a na Spartu se zase dotáhneme," dodal. 

"Nechci se pouštět do spekulací, jestli se to na zápase projeví, to se ukáže až na hřišti," prohlásil trenér Sparty Zdeněk Ščasný. "Plzeň je doma silná hlavně dopředu, a jestli tam chceme uspět, musíme podat všichni víc než stoprocentní výkony," dodal.

Karel Krejčí, trenér Plzně: "Samozřejmě se těším, správně je to nazýváno šlágr podzimu, protože na sebe narážejí nejúspěšnější týmy poslední doby, které mají velké ambice. Určitě se budeme chtít fanouškům omluvit za poslední porážky a očekávám, že podáme mnohem lepší výkon. Pokud bychom navázali na ty poslední výkony, tak nás Sparta při současné pohodě potrestá. Jsou přeci jen v trochu jiném rozpoložení než my. Sparta překonala menší krizi, co měla v derby, rozehráli se jí cizinci v sestavě. Tito hráči nesmí dostat prostor. Věřím hráčům, že budou mít velkou motivaci si napravit dojem proti Spartě a s podporou vyprodaného stadionu to výsledkově zvládneme a dorazíme Spartu v tabulce." 

Zdeněk Ščasný, trenér Sparty: "V poslední době je velkých zápasů víc, ať už jde o poháry nebo derby a Liberec s Jabloncem. S Plzní je to ale trochu větší, protože v poslední době spolu válčíme o titul. Viktoria je doma hodně silná hlavně dopředu, ale nechci se pouštět do nějakých taktických věcí. Navíc oba soupeři se dobře znají, takže nějaká taktická překvapení se nedají čekat." 

Zatímco Plzeň trápí forma, letenský celek musí řešit absenci několika hráčů. Nastoupit nemohou Lukáš Vácha, Michal Breznaník, Marco Paixao s Matějem Hybšem. Zatímco nikdo z výše jmenovaných hráčů nepatřil v posledních zápasech mezi opory základní jedenáctky.

To samé se nedá říci o – v poslední době v dobré formě hrajícím – Martinu Frýdkovi, jehož start je nejistý. "Otazníků máme několik, zdravotní stav nám dělá starosti. Ale kádr je poměrně široký a hráči, kteří nastoupí, musí podat maximální výkon," řekl Ščasný.

Plzeň nebude hrát jen o srovnání kroku se Spartou, ale také o udržení druhého místa.

Je nám líto, video expirovalo.
Lafata: Ještě jsme téměř na začátku ligy
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články