Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň hned v domácí premiéře ztratila body, nevyhrály ani Sparta a Liberec

Praha – Hned úvod ligy na domácí půdě obhájcům titulu z Plzně nevyšel. Viktoria jen remizovala 1:1 a trenér Pivarník tak na svůj bývalý klub Bohemians nevyzrál. Stejným výsledkem skončilo i utkání Liberce s Jihlavou, Slovan tak přes výbornou evropskou formu nevyhrál ani druhý ligový zápas sezony. Pro sparťany tradičně těžká teplická půda zase nepřinesla plný bodový zisk, Letenští na severu Čech jen remizovali 0:0.

Roman Pivarník
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Viktoria Plzeň - Bohemians 1905 1:1

Trenérovi Romanu Pivarníkovi opětovné shledání s bývalým klubem Bohemians zhořklo. Jeho noví svěřenci z Plzně na domácím hřišti jen remizovali s Klokany 1:1. Viktoria tak hned v úvodu sezony nečekaně ztratila body, přitom začátek utkání Západočechům vyšel skvěle, když se trefil Kopic. Ještě před přestávkou ale krásným lobem srovnal Hašek a Plzeňští už se přes množství šancí nezmohli na vítěznou branku.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/337087-pivarnik-na-bohemians-nevyzral-plzen-doma-ztratila-body/)

Teplice - Sparta Praha 0:0 

Sparta dál pokračuje v podzimním tápání – a to jak herním, tak výsledkovém. Po trpkém konci v předkole Ligy mistrů nepřišlo zlepšení ani v ligovém duelu s Teplicemi. Letenským se za celé utkání nepodařilo překvapit pevnou teplickou, domácí sice hrozili z brejků, ani jeden však nedokázali proměnit. Utkání nakonec skončilo bez branek, a Sparta tak nevyhrála ve třetím ze čtyř podzimních soutežních utkání.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/337128-sparta-nedokazala-dobyt-teplickou-obranu-a-odvazi-bod-za-remizu-0-0/)

Liberec - Jihlava 1:1

V Evropské lize jsou stoprocentní, v domácí soutěži ale už mnohem méně. Po výprasku na hřišti Mladé Boleslavi fotbalisté Liberce doma jen remizovali s Jihlavou 1:1. První trefu v novém dresu si připsal po dvanácti minutách Milan Baroš, deset minut před koncem ale z penalty srovnal Urdinov. Vysočina si tak ze severu Čech odvezla velice cenný bod.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/337110-liberec-znovu-nevyhral-s-jihlavou-doma-jen-remizoval)

Slavia Praha - Zlín 2:2

Ještě v páté minutě nastavení se zdálo, že se fotbalisté Zlína dočkají historicky prvního vítězství na půdě Slavie. Pražany, kteří po prvním poločase prohrávali 0:2, však spasil gól Murise Mešanoviče, jenž zajistil dělbu bodů po remíze 2:2. Ševci tak mají po dvou kolech čtyři body, sešívaní, kteří před týdnem kvůli podmáčenému terénu nehráli v Brně, jsou s jedním bodem osmá.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/337285-slavia-stahla-proti-zlinu-dvoubrankove-manko-remizu-zachranila-v-nastaveni/)

Příbram - Mladá Boleslav 0:1 

I druhé utkání v ligové sezoně vyhráli fotbalisté Mladé Boleslavi, když zvítězili 1:0 na hřišti Příbrami. O jediný gól se v 38. minutě postaral z přímého kopu Jakub Rada. Boleslav má po dvou kolech šest bodů a skóre 4:0, naopak Středočeši ještě nebodovali a nedali gól. 

REPORTÁŽ A OHLASY UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/337119-pribram-jeste-v-sezone-nedala-gol-a-padla-s-boleslavi/)

Karviná – Zbrojovka Brno 1:1

Svůj první ligový bod po devatenácti letech vybojovala Karviná, která ve druhém kole remizovala se Zbrojovkou 1:1. Domácí Slezané odehráli své premiérové soutěžní utkání na novém stadionu a před zaplněnými tribunami se prezentovali aktivním a pohledným fotbalem. Na úvodní trefu Jurča v 28. minutě ale ještě do konce poločasu dokázal odpovědět Řezníček, a přestože hned po změně stran šel do sprch Buchta, Karviná již vítězství nevytěžila.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/336942-karvina-vybojovala-prvni-ligovy-bod-doma-remizovala-se-zbrojovkou/)

Slovácko – Dukla Praha 2:2

Ani napodruhé se Dukle v nové sezoně pod novým trenérem Jaroslavem Šilhavým nepodařilo zvítězit. Pražané přitom i s obměněným kádrem musí řešit stejný problém, který je tolikrát trápil loni, když ztratili body v závěru zápasu. K tříbodovému zisku byla Dukla ještě blíž než na úvod proti Teplicím, dvanáct minut před koncem proti Slovácku vedla 2:0. Domácí ale nejdříve snížili zásluhou Košúta a v 94. minutě zajistil uherskohradišťskému klubu alespoň bod Tomáš Zajíc.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/336944-dukla-i-v-nove-sezone-ztratila-body-v-zaveru-slovacko-srovnalo-ve-ctvrte-minute-nastaveni/)

Hradec Králové – Jablonec 1:2

Jablonec ani ve druhém ligovém duelu podzimu nezaváhal a ze střetnutí s Hradcem Králové vytěžil tři body. Do vedení poslal Severočechy ve 36. minutě Mehanovič, v začátku druhé půle pak jablonecké vedení navýšil Beneš. Za Hradec na konečných 1:2 snižoval střídající Mareš.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/336945-jablonec-si-poradil-s-hradcem-a-na-sever-cech-veze-tri-body)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy