Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň hlásí druhou posilu pro příští sezonu. Z Olomouce přichází Kalvach

Úřadující šampion nejvyšší soutěže z Plzně získal druhou akvizici pro nadcházející ročník. Po levém obránci či záložníkovi Adamu Hlouškovi angažoval defenzivního středopolaře Lukáše Kalvacha z Olomouce, který na západě Čech podepsal tříletou smlouvu. Viktoria o tom informovala na svém webu.

Plzeň o třiadvacetiletého Kalvacha usilovala už loni. "Jde o vynikajícího hráče s velkými předpoklady a doufáme, že je naplno prokáže. Lukáš byl v našem hledáčku už delší dobu a svou výkonností náš zájem v podstatě jen potvrdil. Navíc díky svému charakteru na hřišti i mimo něj může být dobrým příkladem pro další mladé hráče v Plzni," uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Kalvach je odchovancem olomoucké Sigmy. Na kontě má v jejím dresu všech 59 ligových startů, dvě vstřelené branky a tři asistence. Oba góly zaznamenal v této sezoně, ve které odehrál 30 utkání. "Vážím si toho, že si mě Viktorka vybrala. Plzeň je velký klub, má kvalitní hráče a dobré zázemí. Teď už bude vše záležet jen na mně. Beru to jako velký krok v mé kariéře, určitě to bude výkonnostní posun. Už se těším na nové spoluhráče, realizační tým a na celou přípravu," uvedl Kalvach.

"Viktoria má kvalitní kádr, ale myslím si, že když zapadnu a vše nám bude jako týmu fungovat, budeme pořád útočit na nejvyšší příčky. O místo v sestavě se budu muset porvat, je tu spousta kvalitních středních záložníků. Například takový Patrik Hrošovský patří k těm vůbec nejlepším v lize a rád bych si s ním zahrál," dodal Kalvach.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články