Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plzeň hlásí další posilu, na hostování z Jihlavy přichází Kučera

Plzeň - Viktoria Plzeň na začátku letní přípravy získala jihlavského fotbalistu Tomáše Kučeru. Třiadvacetiletý záložník přichází k týmu na roční hostování s opcí. Kučera je třetí letní posilou úřadujícího mistra, před ním už přišli z Příbrami devatenáctiletí mládežničtí reprezentanti Aleš Matějů a Jan Suchan.

Tomáš Kučera v dresu Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Měl jsem na výběr z více variant, nakonec jsem se ale po zralé úvaze rozhodl pro plzeňské angažmá. Z Jihlavy se mi neodchází vůbec lehce. Byl jsem zde maximálně spokojený a měl jsem tady veškeré zázemí. Byl bych ale srab, kdybych tuto velkou sportovní výzvu ve čtyřiadvaceti letech nepřijal," uvedl Kučera, který v červenci oslaví 24. narozeniny.

"Věřím, že dostanu šanci vybojovat si místo v kádru. Pak bude záležet jenom na mých výkonech. Konkurence je v Plzni samozřejmě obrovská, ve středu zálohy se točí prakticky samí reprezentanti. Nicméně bylo by špatně, pokud by tomu u týmu bojujícímu o Ligu mistrů bylo jinak," přidal rodák z Havlíčkova Brodu.

Jihlavský odchovanec za první tým debutoval v dubnu 2011, od té doby za Vysočinu odehrál 59 prvoligových zápasů a vstřelil šest gólů, další starty a branky si Kučera připsal ve druhé nejvyšší soutěži. Tu si zahrál i během krátkého hostování v Hradci Králové.

"Tomáš je velmi talentovaný fotbalista, který se přes mladý věk stal jednoznačně jednou z hlavních osobností jihlavského týmu. V lize má odehráno velké množství zápasů, měli jsme tak dostatek možností k jeho pečlivému pozorování," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek. "Chceme rozšířit kvalitu a konkurenci v rámci záložní řady a pevně věříme, že Tomáš nám může okamžitě pomoci," dodal Šádek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články