Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Plzeň double nevybojuje. V poháru vypadla s Mladou Boleslaví, která jde do finále

Plzeň - Viktoriáni v letošní sezoně double nevyhrají. Plzeň, která dominuje lize a kráčí za titulem, v poháru vypadla s Mladou Boleslaví. Středočeši po úvodní výhře 1:0 vybojovali ve Štruncových sadech remízu 0:0 a jdou do finále. Proti výběru Karla Jarolíma se postaví jeden ze dvojice Sparta - Jablonec.

Utkání Plzeň - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Plzeň v základní sestavě nastoupila bez Kozáčika, Limberského či Koláře, šanci tak dostal i jednadvacetiletý útočník Černý. Hostům kvůli menším zraněním chyběli autor branky z prvního utkání Čermák a Baroš.

Úvodní půlhodina nabídla pouze boj ve středu hřiště. Nejzajímavějším momentem tak bylo úsměvné "zápasnické" objetí plzeňského Holendy se stoperem Čmovšem. Až v 35. minutě hostující Rada z přímého kopu o kousek minul branku.

Viktoria si v prvním poločase žádnou vyloženou šanci nevypracovala. Domácí trenér Krejčí v 53. minutě poslal na hřiště Limberského a Kovaříka. Krátce po jejich příchodu těsně minul boleslavskou branku střelou z dálky Vaněk. Jeho spoluhráč Kopic pak z individuální akce nevyzrál na gólmana Diviše.

Obě mužstva hrála mnohem ofenzivněji než v první půli. Po Chramostově průniku zakončil nad břevno plzeňské branky Ščuk. Hostující brankář zase vyrazil rány Kopice a Vaňka.

Viktoria si okolo 70. minuty vytvořila velký tlak. Diviš výrazně podržel Středočechy po dvou rohových kopech, kdy reflexivně vychytal Kopice i střídajícího Fořta. Hosté mohli v závěru definitivně rozhodnout, ale náhradník Klobása po Jánošově přihrávce zblízka netrefil prázdnou branku. 

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy hráčů po utkání Plzeň - Mladá Boleslav

Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 0:0

Rozhodčí: Franěk - Urban, Kotalík. Bez ŽK. Diváci: 4612. První zápas: 0:1, postoupila Mladá Boleslav.

Plzeň: Bolek - Řezník, Baránek, Hubník, Matějů - Rajtoral, Vaněk, Hrošovský (53. Limberský), Kopic - Černý (53. Kovařík), Holenda (68. Fořt). Trenér: Krejčí. 
Mladá Boleslav: Diviš - Jánoš, Kúdela, Čmovš, Fleišman - Ščuk, Rada - Přikryl, Takács (66. Magera), Kalabiška (74. Pauschek) - Chramosta (80. Klobása). Trenér: Jarolím. 

Karel Krejčí (trenér Plzně): "Nechtěl jsem moc hodnotit první zápas, ale teď jsem trošku nespokojený s tím, že jsme finále neudělali. Myslím, že dneska Boleslav hratelná byla. První poločas jsem moc spokojený nebyl, samozřejmě se na nás projevily změny v sestavě, chybělo nám hodně hráčů a kvalitu v útočné fázi jsme neměli. Neprosadili jsme se jeden na jednoho a jenom míče posouvali. Soupeř se zaměřil na defenzivu a tam jsme se neprosazovali. Po prostřídání ve druhém poločase jsme se výrazně zlepšili. Hosty podržel Diviš, kdy tam chytil tři brankové situace. Kdyby se nám podařilo vstřelit vedoucí gól, mohlo to dopadnout všelijak. Bohužel jsme ty góly nedali, proto Boleslav zvládla dvojzápas líp a postoupila do finále."
Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Plzeň je v domácím prostředí silná, přestože nenastoupila kompletní. Myslím, že se nám dařilo do doby, než došlo k prostřídání. Soupeři jsme pak umožnili, že tam přicházely nebezpečné centry a z toho i nebezpečné situace. Tam nás podržel Jakub Diviš. Škoda závěru, kdy Standa Klobása netrefil prázdnou branku. Ale i předtím tam byly situace, se kterými se dalo naložit líp. Chtěli jsme být určitě nebezpečnější a vstřelit branku. Naštěstí se podařilo uhrát nulu a cíl se splnil. Soupeře ve finále neřešíme. Ať tam bude kdokoliv, samozřejmě budeme chtít uspět. Na pohár spoléhat nemůžeme, protože je to pořád jenom v uvozovkách finále. Kdybychom neuspěli, je nám to houby platné. Je to náročné, ale věřím, že síly zmobilizujeme a budeme chtít být i co nejvýš v lize." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články