Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň chce po prohře v Rumunsku uspět, Zlín hodlá hrát vyrovnanou partii

Fotbalisté Plzně v dohrávce sedmého kola nejvyšší soutěže přivítají Zlín. Západočeský lídr je v ligové sezoně zatím stoprocentní, naopak "Ševci" ještě venku nebodovali a neskórovali. Bude to i souboj celků, kteří se minulý čtvrtek představily ve vodních duelech Evropské ligy. A zatímco Zlín vyválčil na půdě Olomouce s moldavským šerioffem Tiraspol cenný bod, Plzeň odjížděla z Bukurešti s třígólovým přídělem od FCSB. Přímý přenos sledujte na ČT sport od 18:00, z utkání přinese web ctsport.cz podrobnou textovou on-line reportáž.

Utkání Zlín - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Plzeň poprvé v klubové historii vyhrála úvodních šest kol ligového ročníku, má skóre 14:1 a vede tabulku. Zlín je naopak mužstvo dvou tváří. Zatímco doma zvítězil ve všech třech duelech, na soupeřově půdě pokaždé prohrál.

Pavel Vrba, trenér Plzně: "V poslední době se prezentujeme fotbalem, který je hodně založený na kombinaci a mezihře, a to chceme ukázat i v dalších zápasech."

"Zlín už jenom tím, že vyhrál v minulé sezoně český pohár, ukázal obrovskou kvalitu. Teď víme, že mohutně posilovali, a je to mužstvo, které určitě má velké ambice, chce hrát v popředí tabulky," řekl trenér Viktorie Pavel Vrba.

Jeho svěřenci doma v lize neprohráli šestnáctkrát za sebou, naposledy ve Štruncových sedech zvítězil loni v srpnu právě Zlín (2:0). "Plzeň je v domácím prostředí favoritem. Ale i s takovým soupeřem se dá odehrát vyrovnanou partii a uspět. O tom jsme se přesvědčili v minulém ročníku," uvedl zlínský kouč Bohumil Páník.

Bohumil Páník, trenér Zlína: "O síle Plzně nejlépe svědčí pohled na tabulku, kterou vede bez ztráty bodu."

Fotbalisté Plzně i Zlína ve čtvrtek vstoupili do základní skupiny Evropské ligy. "Nemyslím si, že bude mít vliv Evropská liga, protože je to až čtvrtý den. My cestujeme z Rumunska, Zlín cestuje k nám, takže je to úplně nastejno," podotkl Vrba. "Našim hráčům hodně pomohl úspěšný vstup do Evropské ligy. Máme na čem stavět," dodal Páník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Šeriff Tiraspol
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články