Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Plzeň chce dobýt Slovácko, Slavia musí odčinit debakl

Praha - Plzeň v týdnu rázně nakročila výhrou nad slovinským Mariborem do základní skupiny Ligy mistrů a dnes si budou Viktoriáni chtít proti Slovácku udržet vedoucí příčku v Gambrinus lize, jež drželi po 4. kole. To pražská Slavia prožívá historicky nejhorší vstup do sezony, z posledního kola si odnesla nejvyšší porážku v dějinách klubu a obojí se pokusí odčinit v utkání proti nováčkovi ze Znojma. Přímý přenos utkání Slovácko – Plzeň sledujte od 20:15 na ČT sport a našem webu.

Utkání Slovácko - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Mistrovská Plzeň vyhrála 11 z posledních 12 venkovních duelů a už 339 minut v lize neinkasovala. Proti Slovácku, které neprožívá zrovna vydařený vstup do sezony, tak bude – jako ve většině utkání, ke kterým Viktoriáni v lize nastupují – jednoznačným favoritem. Slovácko se však předem nevzdává a trenér Svatopluk Habanec připomíná výkon svých svěřenců z posledního kola proti Bohemians.

"V posledním zápase jsme odvedli kvalitní výkon a nezlomilo nás ani dvojnásobné vyloučení. Pokud poctivý výkon i bez potrestaných Kubáně a Ondřejky zopakujeme, tak máme šanci na úspěch i proti mistrovi," věří Habanec.

Otázkou je, v jaké sestavě se na Slovácku představí Plzeň. Trenér Pavel Vrba v sezoně dává prostor více fotbalistům a je pravděpodobné, že bude šetřit klíčové hráče na odvetu s Mariborem. "Slovácko se momentálně nachází ve složité situaci. My ale chceme být bez ohledu na soupeře úspěšní. Nehledíme ani na to, že hráči Slovácka dostali v posledním utkání dvě červené karty. Soustředíme se na svůj kádr a svůj systém hry," řekl Vrba.

Slavie odčiňuje debakl pod hrozbou pokuty

Hráči Slavie – a především její fanoušci – si v posledním kole vytrpěli porážku 0:7 na vlastním stadionu od Teplic. Vedení klubu za to potrestalo tým pokutou milion korun a dalšího půl milionu budou muset hráči zaplatit, pokud nyní nevyhrají. "Utkání s Teplicemi byla ostuda, postavili jsme se k tomu čelem. Teď bude záležet jen na nás, jak rychle se z toho dostaneme. Věřím, že hned v sobotu ukážeme fanouškům, že to byl ojedinělý a na dlouhou dobu poslední takový propadák. Jiná možnost než vítězství ve Znojmě není," řekl trenér Michal Petrouš, který bude postrádat kvůli vyloučení kapitána Karola Kisela.

I Znojmo v posledním kole odehrálo netradiční utkání se spoustou gólů, v Jablonci však na rozdíl od Slavie vybojovalo bod za remízu 5:5. Ač se znojemští radují, že se jim podařilo konečně protrhnout střeleckou smůlu ze začátku sezony, oni i Slávisti se tentokrát budou muset soustředit především na konsolidaci svých děravých obran.

"Víme ale, že utkání bude pro nás z pohledu debaklu Slavie proti Teplicím hodně nepříjemné. Slavia nyní nastoupí pod hrozbou sankcí a pokut. Takže soupeř udělá všechno pro odčinění předcházející prohry," tuší znojemský kouč Leoš Kalvoda. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články