Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň čeká náročný souboj v Mladé Boleslavi, Slavia se pokusí dobýt zlínskou tvrz

Suverénní krasojízda fotbalistů Viktorie Plzeň zatím udává ráz nejvyšší soutěži. V 8. kole se však západočeský tým představí na půdě Mladé Boleslavi, kde v předchozích třech soutěžních zápasech nevyhrál a nevstřelil ani gól. Mistrovská Slavia zajíždí po vítězném derby do Zlína, který je letos před vlastními příznivci stoprocentní. Rozjetý nováček z Olomouce vyzve pražskou Duklu. Přímý přenos utkání Mladá Boleslav - Plzeň sledujte od 17:30 na ČT2. Textovou on-line reportáž duelu Zlín - Slavia Praha od 17:00 na webu ctsport.cz.   

Jan Kopic s Janem Kyselou
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň

Svěřenci kouče Pavla Vrby prožívají historicky nejlepší vstup do sezony, vyhráli totiž všech sedm dosavadních kol. Domácí se po hrozivém začátku zvedají a poslední dvě ligová střetnutí opanovali. V minulém ročníku navíc s favorizovanou Viktorií dvakrát remizovali.

"Boleslav půjde určitě nahoru. Čeká nás velice těžká bitva. Ale i my chceme samozřejmě uspět a venku sbírat body. Nikdy jsme tam neodehráli jednoduchý zápas, vždycky to bolelo. I hráči ví, že nás čeká jeden z těch nejtěžších v sezoně," poznamenal hostující trenér Vrba.

"Po nepovedeném startu jsme sice dvakrát vyhráli, ale bodů máme stále málo. Za vítězstvím a třemi body půjdeme i v souboji proti dosud neporažené Plzni a věřím, že nám v tom úsilí pomohou zaplněné tribuny," pozval fanoušky mladoboleslavský lodivod Dušan Uhrin mladší. 

Fastav Zlín - Slavia Praha

Slavia výhrou 2:0 nad Spartou udržela druhou pozici a šestibodovou ztrátu na Plzeň. Sešívaní pod trenérem Jaroslavem Šilhavým neprohráli ani jeden z posledních 33 ligových klání, a pokud zabodují i ve Zlíně, překonají rekord Sparty z let 2009 a 2010.

Zlín nicméně v letošní sezoně vyhrál doma všechny tři zápasy, zatímco Pražané venku třikrát remizovali. "Přišli noví hráči, udělali silný mančaft, ale my tam jedeme s tím, že chceme zvítězit. Chceme být aktivní a neohlížet se na to, co bude hrát soupeř," uvedl kouč Slavie.

"O kvalitách Slavie vypovídá její bilance. Na druhou stranu venku remizovala jak v Ostravě, tak i na Bohemians a v Olomouci. Pokusíme se navázat na náš výkon z posledního utkání v Plzni, kde jsme sahali po bodu," konstatoval zlínský stratég Bohumil Páník.

Sigma Olomouc - Dukla Praha

Výtečný vstup touží potvrdit nováček z Olomouce, který přivítá pražskou Duklu. Třetí Sigma prohrála pouze v Plzni a v tabulce je pouze bod za Slavií. Soupeř mimo Julisku získal jediný bod, ve středu navíc vypadl ve 3. kole domácího poháru na hřišti třetiligových Domažlic.

"Dukla je silná zejména doma. Venku tolik bodů neposbírala, což však neznamená, že by k nám nejela s úmyslem bodovat. My jsme ale ve fázi, kdy hráči pracují tak, jak po nich vyžadujeme, a věřím, že v tom setrváme co nejdéle," řekl trenér Václav Jílek.

Utkání Olomouc - Slavia
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Olomouc je v laufu a výkonnost si teď drží. Do zápasu musíme jít z kvalitní defenzivy. Věřím, že jim nenabídneme žádnou lehkovážnost k tomu, aby se lehce dostala ke gólu. Když toto zvládneme, nějaké body si domů odvezeme," prohlásil hostující kouč Jaroslav Hynek.

Bohemians 1905 - Jablonec

Zajímavý souboj sousedů v tabulce uvidí vršovický Ďolíček. Domácí "Klokani" se pokusí složit reparát za nečekané vyřazení z MOL Cupu, kde ve 3. kole padli s druholigovou Vlašimí. Severočeši naopak otočili duel s Žižkovem a v lize neprohráli pětkrát za sebou. 

"Po poháru byla únava na hráčích znát. Není ovšem tajemstvím, že sestavu protočíme. Důležitá je dobrá defenziva, protože střílení gólů není naše silná stránka. Ideální by bylo, kdyby stačil alespoň jeden na získání tří bodů," řekl trenér Martin Hašek.

"Bohemka je mužstvem, které dobře brání, dostává málo gólů, ale zatím ani moc branek nedává. Přesto jsou na tom v tabulce podobně jako my s deseti body. Určitě nás čeká bouřlivé prostředí, fanoušci je poženou dopředu," zakončil jablonecký kouč Zdeněk Klucký.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články