Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plzeň a Sparta si jdou pro povinné body. Čeká je překvapení?

Praha - Všechno nasvědčuje tomu, že Gambrinus liga před sebou má další ročník, v němž o titul budou usilovat hlavně dva týmy - Plzeň a Sparta. Než se oba střetnou příští týden v ostře sledovaném duelu, musí ve čtvrtém kole překonat poslední překážku v podobě ligových nováčků. Plzeň pojede do Brna, aby se utkala se Znojmem, a Sparta doma hostí Bohemians.

Klokany povzbudila první výhra v sezoně nad Příbramí, když v Ďolíčku zvítězili 2:0. První dvě utkání, která Bohemians odehráli ve venkovním prostředí, však příliš optimismu fanouškům zelenobílých nedodávají. Porážka 0:5 v Plzni a následný debakl 1:5 s Brnem není úplně nejlepší výchozí pozicí do utkání na Letné. "Výhra nad Příbramí nám psychicky pomohla, což je před Spartou důležité. Vždy záleží i na tom, co nám umožní soupeř, ale na Letnou jedeme s cílem hrát stejně fotbalově a zároveň agresivně jako proti Příbrami. Chceme ukázat, že umíme hrát i venku," řekl trenér Bohemians Jozef Weber.

Jeho svěřenci prohráli v lize všech posledních 13 zápasů na půdě soupeře a Spartě nedali gól 640 minut. Tomu však na Letné nepřikládají váhu a rozhodně nováčka nechtějí podcenit. "Pro nás je varováním, že Bohemka poslední zápas s Příbramí zvládla. Navíc s námi remizovali v letním poháru, což jí také dodá sebevědomí a odhodlání do sobotního vzájemného zápasu. Čeká nás tradiční derby," řekl trenér Vítězslav Lavička, který ještě nebude mít k dispozici posily Tomáše Ujfalušiho a Bořka Dočkala. Naopak za Bohemians by už měl nastoupit Jakub Hora, který přišel na hostování z Plzně.

Stejně jako Sparta bude stoprocentní bilanci chtít prodloužit také Plzeň, která se na stadionu v Brně na Srbské utká se Znojmem. Viktoria má za sebou úspěšné třetí předkolo Ligy mistrů, kde estonskému mistrovi Nomme Kalju nasázela ve dvou zápasech deset gólů, a zajistila si tak účast v pohárové Evropě na celý podzim. Také v lize si zatím Plzeň udržuje úctyhodný průměr více než čtyř vstřelených branek na utkání.

"Do sezony jsme vstoupili úspěšně a ukazuje se, že jsme v pohodě. Je jen na nás, abychom v tom pokračovali a udrželi dobrou náladu před těžšími prověrkami," řekl plzeňský trenér Pavel Vrba. Kouči původem z Přerova začátek sezony vychází bravurně i díky tomu, že poprvé během svého působení v Plzni začal rotovat sestavou mezi utkáními a jeho tým tak dokázal lépe rozvrhnout síly. Proti Znojmu lze znovu čekat obměněnou základní jedenáctku i kvůli reprezentantům a také lehčím zdravotním problémům z odvety 3. předkola Ligy mistrů s Kalju.

Nováček ze Znojma nehodlá dát protivníkovi bojujícímu o Ligu mistrů body zadarmo. "Musíme všichni hrát na 120 procent svých možností a nesmíme dělat chyby. Plzeň má největší sílu v ofenzivě po stranách hřiště. Hrát otevřeně s tak kvalitním soupeřem nemůžeme. Ovšem jen bránit také nelze," prohlásil trenér Leoš Kalvoda.


Důležitý zápas čeká poslední Příbram, která má na kontě jediný bod a potřebuje doma zabrat proti Brnu. "Teď nás čekají dva domácí zápasy, které potřebujeme zvládnout, abychom se hned v úvodu sezony nedostali do problémů. Musíme se vyvarovat zbytečných chyb v defenzivě. Co jsme schopni v obraně vyprodukovat, to mi hlava nebere," řekl trenér František Straka.

Liberec se bude snažit euforii z postupu přes Curych do 4. předkola Evropské ligy proměnit ve výhru nad Jihlavou. Na programu je také zápas Slovácka s Mladou Boleslaví, ve kterém domácí představí novou posilu Jakuba Petra, a Olomouce s Teplicemi. Kolo uzavře pondělní dohrávka mezi Jabloncem a Ostravou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články