Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Plšek po remíze s Boleslaví: Ztratit vyhraný zápas, to Sigmě na podzim fakt jde

Dlouhých šest kol čekal nejlepší olomoucký střelec v sezoně Jakub Plšek na svůj sedmý sezonní gól. Dočkal se v úvodu zápasu s Mladou Boleslaví, ale na konci z něho takovou radost neměl. Sigma pouze remizovala 2:2 a prodloužila tak čekání na ligovou výhru už na šest kol. "Měl jsem dojem, že už je po zápase, že se z toho Boleslav nedostane a místo hlídání náskoku dostaneme takové dva góly," smutnil Plšek.

Zklamaný Jakub Plšek
zdroj: ČTK

Plšek měl v týdnu pohovor s trenérem Látalem, jemuž se nelíbil pokles formy klíčového střelce Sigmy. Pomohlo to, Plšek otevřel po čtvrthodině hry skóre, když zvedl míč nad Stejskalovy nohy. "Nešlo to dát níž, on by to chytil," přiznal Plšek, který se naposledy trefil v září. "Snad jsem svoji sérii bez gólu přerušil, teď ještě musíme vyhrávat," přeje si.

Pak se pomalu pustil do hodnocení bláznivého zápasu, který rozhodly tři góly během tří minut. "První půle byla z naší strany dobrá, diktovali jsme hru, měli jsme spoustu šancí, kdyby to bylo naopak a tolik šancí měla Boleslav, tak by vedla 3:0. Produktivita rozhodla," prohlásil.

Na přetřes přišla klíčová pasáž po hodině hry, kdy Sigma ztratila během minuty dvoubrankové vedení. "Mně to přišlo, jako by to bylo třicet vteřin. To bylo neuvěřitelné, my dáme na dva nula, před naším gólem jsme tam přežili nějaké šance," kroutil hlavou ještě dlouho po konci.

Fulnekovu střelu ocenil jako parádní, ale pozastavil se nad vyrovnáním z kopačky Budínského. "To není možné takto dostat branku. Nedokážu si to vysvětlit, bylo to v tak rychlém sledu, že si to ani nepamatuju, musím se na to ještě podívat."

Sigma zapsala do tabulky sedmou remízu z patnácti zápasů, řada z nich byla podobná, když tým vedl a náskok ztratil. "To my umíme, zremizovat vyhraný zápas, nebo ho prohrát, to nám fakt letos na podzim jde," řekl s jasným nádechem ironie Plšek.

Jak z toho ven? "Musíme začít odzadu, nedostat gól, od toho se odrazit. Herně to dnes nebylo špatné, dobře jsme kombinovali, bylo tam hodně centrů, závarů, ale chybí nám produktivita, ta dnes rozhodla," dodal Plšek. "Jsme jednoznačně zklamaní. Boleslav ukázala, že je na třetím místě právem, šance promění, my ne. V tom byl největší rozdíl," zakončil Plšek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články