Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plechatý zahrál proti Dukle rukou úmyslně, VAR ale zasáhnout nemohl, uznala komise

Dominik Plechatý v závěru pondělního utkání první ligy Dukly se Spartou (2:3) hrál rukou úmyslně a domácí měli mít standardní situaci. To si myslí komise rozhodčích. Videorozhodčí (VAR) však původní verdikt sudího Pavla Královce, který místo přímého kopu nařídil pro domácí roh, nemohl zvrátit, jelikož se incident neodehrál v šestnáctce.

Dominik Plechatý ze Sparty
zdroj: ČTK/ autor: Vondrouš Roman

Situace se stala v 88. minutě za stavu 3:2 pro Spartu. Plechatý při souboji o míč těsně před šestnáctkou zahrál rukou, což Královec neodhalil. Situaci už hlavní arbitr nemohl vrátit, i když videorozhodčí Plechatého přestupek odhalil.

"Podle protokolu pro VAR rozhodčí tedy nemohl změnit své původní rozhodnutí a musel hru navázat kopem z rohu," uvedla komise rozhodčích ve svém komuniké.

Asistent rozhodčího Vít Melichar chyboval v Příbrami, když ve 28. minutě neodhalil ofsajd hostujícího Zlína při vedoucí brance Tomáše Poznara. Příbramský nováček v sobotu zvítězil 3:2.

Podle komise rozhodčích udělal chybu také další pomezní sudí Jiří Kříž, když v nedělním šlágru Plzeň - Slavia (2:0) nesprávně signalizoval ofsajd při gólu Tomáše Chorého. Úvodní branka ze 43. minuty však nakonec byla uznána po přezkoumání od videorozhodčího.

Vyhrála Sparta na Dukle zaslouženě a kde její hra drhne? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články