Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pivarník: Zvenku mužstvo znám, ale potřebuji ho poznat zevnitř

Plzeň - Nový trenér plzeňských fotbalistů Roman Pivarník se ze startu nepustil do žádné revoluce. Ví, že v týmu úřadujících mistrů je třeba mít jiný přístup k hráčům, než jaký měl v jiných klubech. S hráči už si ale začíná nastavovat mantinely a s prvními dojmy je spokojen. Chce také co nejdříve začít pracovat na změnách v herním systému.

Roman Pivarník
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Nelze k hráčům Plzně přistupovat stejně, jako jsem to dělal v jiném klubu. Toto mužstvo je hodně vyspělé, má toho hodně za sebou. Je proto třeba jiný přístup. Komunikace probíhá jinak," připustil Pivarník.

"První dojem dělá hodně. Snažili jsme se si něco nastínit. Už jsem také otrkaný a vím, že potřebuji hráčům sdělit určité mantinely, ale nemohu to udělat hned při prvním vstupu. Takže jsme si zatím usměrnili nějaké věci, co budu vyžadovat," líčil první proslov k týmu. "Chodil jsem tu hodně na zápasy, hlavně na Evropskou ligu. Zvenku hráče znám, ale potřebuji mužstvo poznat zvnitřku. Na to potřebuju trochu času," dodal.

Pro hráče si připravil několik novinek v tréninku. "Včera jsme měli poradu celého realizačního týmu, co budeme chtít zachovat a co ne. Některé věci jsou dobře nastavené a v tom budeme pokračovat. Pak tam budou nové prvky. Největší rozdíl je, že dříve se tu dělala ráno herní stránka a odpoledne kondiční a u mě je to obráceně. Také mám nějaká jiná cvičení, která si musí hráči zažít, aby to dělali správně," řekl slovenský kouč.

Hlavním tématem příštích dní bude kondice, na kterou si nový trenér potrpí. "Máme vysoké cíle, které chceme splnit. Je tady fotbalové mužstvo, v tom chceme pokračovat a přidat k tomu ještě větší náročnost. První týdny přípravy budou hodně náročné," připustil Pivarník.

S hráči bude od pondělí pilovat i změny ve hře. "Každý trenér si nese něco svého. Určité úpravy ve hře budeme dělat. Začneme s tím už od pondělí, aby hráči měli dost času to vstřebat, a pak do toho pomohli rychle dostat i reprezentanty," připomněl Pivarník, že šest plzeňských hráčů je na mistrovství Evropy.

I proto zatím bude pracovat se širším kádrem a hráče na hostování bude uvolňovat až s blížícím se začátkem sezony. "Nevíme, jak dlouho budou reprezentanti chybět. Pak ještě dostanou dovolenou a budou ze začátku trénovat individuálně. Takže si necháme širší kádr," dodal Pivarník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články