Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Pivarník: Nechtěli jsme být pos...í, ale opory se bojí hrát. Záchrana Brna je pryč

Pořádně silná slova na adresu svých svěřenců měl po utkání Zbrojovky na půdě Dukly trenér Brna Roman Pivarník. Jeho tým v klíčovém duelu v boji o záchranu vedl, jenže pak selhal a nakonec prohrál 1:2. K porážce podle Pivarníka vedla bázlivost opor a přežití mezi elitou je podle něj už ztraceno.

Smutnící Rafael Acosta
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Chtěl bych se omluvit našim fanouškům. Ne, že jsme nechtěli, ale mottem zápasu bylo, abychom nebyli posr...í a byla tam odvaha," prohlásil po zápase Pivarník. A Brno opravdu začalo dobře, bylo aktivní, hráči měli územní převahu a hrozili z centrů. Po jednom ze závarů se nejdříve zorientoval Michal Škoda a poslal Brno do vedení 1:0.

Jenže pak se všechno pokazilo. Mizernou rozehrávku Kryštůfka vystihl Néstor Albiach, přenechal Lukáši Holíkovi a ten překonal brankáře Halousku. Brno po inkasované brance zcepenělo a ke kloudným šancím už se takřka nedostávalo. Poté, co v druhé půli rozhodl Ivan Schranz, zcela zkolabovalo a nebylo schopné vývoj utkání otočit.

Pivarník z kolapsu vinil především zkušené hráče. "Opakuje se to dlouhodobě. Hlavně ti třicátnici nejsou schopni tohle zvládnout, aby se snažili hrát fotbal, jak mají, aby se nabízeli. Není možné fotbal hrát ve čtyřech, pěti hráčích a zbytek se schovává. To mě mrzí nejvíc," vyčítal svým svěřencům. Z brněnského týmu, který nastoupil proti Dukle, je přes třicet let či blízko této věkové hranici jen ose Petr Pavlík Jan Polák  Michal Škoda.

Brněnskému trápení se věnoval i nový Fotbal fokus podcast s Jaromírem Bosákem

"Nějak takticky hrajeme, šli jsme i do vedení, měli jsme pěkné akce. Bohužel neodvaha těchto hráčů nás sráží. Tam je největší chyba. V dnešním zápase nebyl skoro žádný rozdíl v kvalitě, ale bohužel v tomhle taháme za kratší konec. Bez odvahy se nemůžete zachránit," přemítal bývalý kouč Plzně, Bohemians, Olomouce či Jihlavy na tiskové konferenci.

Zbrojovka ještě má teoretickou naději na přežití. Do konce ligy zbývají čtyři kola a na záchranu zatím Brno ztrácí šest bodů. Navíc má Pivarníkův tým relativně solidní los  těžkého soupeře z Jablonce přivítá na svém hřišti, poté jede do Teplic, kterým už o nic nejde, a na konec sezony má teoreticky dva přímé duely o záchranu doma s Jihlavou a venku na půdě Baníku.

Pivarník už ale záchranu Brna v podstatě odpískal. "Dnešní zápas jsme měli ve svých rukou, abychom to dotáhli do vítězného konce. Děláme fatální chyby, které vyplývají z toho, že hráči se bojí hrát. Bavit se o záchraně nemá smysl, protože ti hráči nejsou schopni se v tomhle změnit a nechtějí se změnit," mrzelo slovenského trenéra.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články