Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Pilař: Návrat byl pro mě hořký. Jsem ale rád, že mi koleno drží

Praha - Václav Pilař se po téměř dvou letech vrátil na fotbalové trávníky. Radost z velkého comebacku mu ale zkazila porážka Viktorie Plzeň na hřišti Sparty, kde Západočeši prohráli 0:2 a přenechali Slavii průběžné první místo v tabulce. Viktoriáni ztrácí na Pražany v boji o titul dva body.

"Pro mě je to krásné, jsem rád, že mi koleno dovolilo trénovat a že jsem mohl nastoupit. Měl jsem z toho obrovskou radost, ale tím, že ten zápas pro nás dopadl špatně, je to pro mě takové hořké. Takže můj pocit jde trochu stranou, na to nejdůležitější, tři body, jsme nedosáhli. Ale samozřejmě jsem rád, že mi koleno drží," řekl Pilař.

V 69. minutě nahradil Milana Petrželu. "Asi budu rozumný, to je teď nějaký můj strop, těch 20 až 30 minut. Na celý zápas to zatím není. Trénuju čtrnáct dní, stále doháním kondici, pořád jezdím na kole. Třeba bych vydržel víc, ale ta fyzička zatím není tam, kde bych chtěl, aby byla," prohlásila bývalá opora reprezentace.

Návrat k fotbalu si užívá. "Bylo to složitější, podrobil jsem se nějaké operaci, ale to koleno mi furt napuchalo. Podrobil jsem se další a poslední tři týdny až měsíc mě fotbal zase těší. Užívám si každý trénink a děkuji kolenu, že mi dovolí hrát a trénovat," řekl Pilař.

Je nám líto, video expirovalo.
Pilař se po téměř dvou letech vrátil na hřiště. Jsem rád, že mě koleno pustí, řekl

"Nestěžuji si, jsem teď s kolenem spokojený. Po tréninku mě třeba trochu bolí, ale podstatné je, že mi nenapuchá. Samozřejmě nevím, jak se bude chovat dál. Do soubojů se chodit nebojím. I když jsem byl na tréninku a trenéři říkali opatrně, řekl jsem, že mi nevadí, když mě někdo přepálí. S tvrdou hrou nemám problém," dodal Pilař.

Po příchodu na trávník byl aktivní a jednou nebezpečně vypálil. "Snažil jsem se něco udělat dopředu. Přišel jsem s tím, že jsem čerstvý a jdu do unavené obrany. Můj cíl byl dát gól na 1:2 a ještě s tím něco udělat. Sparta by třeba znervózněla," uvedl.

"Ale bohužel se nepovedlo. Nepodali jsme dobrý výkon. Hlavně ta neproměněná šance z úvodu nás bude mrzet. Myslím, že Sparta nás ubojovala v soubojích, byla tvrdší," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články