Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Petržela odstartuje zlínskou misi proti Jablonci, Slavia se představí v Mladé Boleslavi

Nezpůsobilý terén v Ostravě sice neumožní odehrát zápas Baník - Viktoria Plzeň, ale zbylé souboje 19. kola nejvyšší soutěže se uskuteční dle plánu. Premiéra na lavičce trápícího se Zlína čeká zkušeného trenéra Vlastimila Petrželu, který ve středu nahradil odvolaného Bohumila Páníka. Mistrovská Slavia zavítá na stadion o záchranu bojující Mladé Boleslavi, Olomouc změří síly se Slováckem a Liberec s Karvinou. Přímý přenos utkání Zlín - Jablonec sledujte od 14:40 na programu ČT sport.     

Ševci zahájili jarní část ligové sezony domácí remízou s Duklou 1:1 a následně schytali čtyřgólový debakl v Karviné, na což doplatil vyhazovem Páník. Vzchopit letošního účastníka základní skupiny Evropské ligy se pokusí Petržela, který donedávna působil v roli poradce majitele Baníku Ostrava.  

"Zápas proti Jablonci, který na jaře dvakrát vyhrál, nebude v žádném případě snadný. Hráči musí nechat na hřišti všechno. Jsme v sestupovém ohrožení. Proto nyní nemůžeme hrát na krásu, ale na výsledek. Věřím, že to zvládneme," prohlásil nový kouč.

"Z důvodu změny trenéra pojedeme do Zlína ještě více koncentrovaní a připravení. Oni úvodní dvě kola bodově nezvládli tak, jak si asi představovali. Určitě budou chtít pod novým trenérem bodovat. My se musíme soustředit na sebe," uvedl jablonecký kouč Petr Radam, jehož tým porazil po zimní přestávce Teplice 2:1 a Duklu 1:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Ostrava - Plzeň se kvůli nezpůsobilému terénu neuskuteční

Vzhledem k odložení utkání v Ostravě má Slavia šanci snížit manko vedoucí Plzně na devět bodů. Musí nicméně uspět ve městě automobilů, kde šestkrát z posledních sedmi výjezdů prohrála. Venku navíc třikrát za sebou neslavila vítězství.    

Třináctou Mladou Boleslav dělí od pásma sestupu pouhý bod, ale nastartovat by ji mohl nový trenér Jozef Weber, který nahradil odvolaného Dušana Uhrina mladšího. "Tím, že došlo ke změně na lavičce, se hodně věcí mění. Ať už v rozpoložení hráčů, rozestavení, ve standardkách. Soupeř je pro nás trošku nečitelnější," řekl kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

"Pro naši hru bude důležité, aby hřiště bylo v co nejlepším stavu a mohli jsme kombinovat po zemi," pokračoval Trpišovský, jenž bude mimo jiné postrádat vykartovaného záložníka Josefa Hušbauera. "Je to velká ztráta. Je to jeden z tahounů mužstva. Takový hráč se v Česku nahrazuje strašně těžko," dodal.

"Jednoznačným cílem je co nejrychlejší záchrana v první lize. Pro zlepšení atmosféry v klubu i postavení v tabulce je nesmírně důležité neztrácet body doma. Ani proti tak silnému protivníkovi, jakým nepochybně současná Slavie je," konstatoval Weber.

Třetí Olomouc nastoupí proti čtrnáctému Slovácku, které od předposlední Jihlavy dělí jen skóre. Na jaře však favorizovaná Sigma ještě nevyhrála a ani neskórovala. Její soupeř naopak získal ve dvou zápasech čtyři body za vítězství nad Ostravou a remízu se Spartou.

"Jednoznačně nás trápí koncovka. Dílčí uspokojení je alespoň v tom, že si šance vytváříme. Jsme ovšem sterilní, neproduktivní. Proto jsme se na to zaměřili v tréninku. Můžeme se ve vápně chovat daleko lépe, agresivněji, jít za gólem ve větším počtu hráčů. Doufám, že to přeneseme i do utkání proti Slovácku," uvedl trenér Olomouce Václav Jílek.

Čtvrtý Liberec se utká s Karvinou a na zaváhání Slovanu stejně jako dalších soupeřů z předních příček bude čekat Sparta, jež v neděli přivítá Brno. A pokud by letenskému celku nahrály výsledky rivalů, mohl by se teoreticky posunout až na druhé místo.

Předposlední Jihlava se proti Teplicím pokusí navázat na senzační skalpy Plzně a Slavie. "Teplice si jistě zmapovaly naši hru a budou na nás připravené. Jejich výhodou je, že jsou z velké části dlouho pohromadě. My musíme věřit ve vlastní schopnosti. Navíc hrajeme doma. V utkání půjdeme za úspěchem," řekl asistent trenéra Michal Šmarda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články