Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Pernica tipoval výhru 4:0, nakonec jeho Plzeň nasázela Bohemians ještě o dva góly víc

Už před duelem s Bohemians si Luděk Pernica věřil na vysokou výhru, když v žertu tipoval výsledek 4:0 pro jeho Plzeň. Nakonec se i díky brance, kterou sám vstřelil, mohl radovat z ještě vyššího vítězství, a to 6:0.

Radující se Luděk Pernica
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Podle mě 6:0 nikdo moc nečekal. Já před zápasem z legrace tipoval 4:0, když jsme se bavili s klukama. Takže ještě dva góly nad plán. Máme samozřejmě radost, že jsme se zase dotáhli na Slavii na špici," řekl Pernica na tiskové konferenci.

Nejvyšší výhru Západočechů v sezoně odstartoval gólovou hlavičkou v 10. minutě. "Alda Čermák z toho dobře vyjel, nacentroval. Já se vracel ze zadní pozice a dobře balon trefil. Gólman Bohemky už na to nezareagoval," uvedl Pernica, který skóroval poprvé v sezoně.

Jednatřicetiletý stoper se do plzeňské sestavy vrátil po disciplinárním trestu za vyloučení v utkání na Slavii. "Já ty dva zápasy nečekal. S přímou červenou kartou na Slavii jsem úplně nesouhlasil. Ale takhle rozhodla komise. Vyšlo to tak blbě, že byl zápas, reprezentační pauza a po ní zase zápas, který jsem nemohl hrát. Měsíc jsem stál a dnes jsem se hodně těšil. Dopadlo to asi nejlíp, jak mohlo," pochvaloval si Pernica.

Při minulé remíze 2:2 v Ostravě musel v obraně vedle kapitána Lukáš Hejdy netradičně zaskočit útočník Tomáš Chorý. "Nebál jsem se, že by mi vzal místo. Díval jsem se v televizi, kde je všechno vidět. Chorasovi jsem říkal hned po zápase, že to zvládl. Remíza 2:2 a dobrý bod," řekl Pernica.

Plzeň se v příštím kole představí na stadionu konkurenta v boji o titul Slovácka, které dnes v Českých Budějovicích v přesilovce nečekaně ztratilo vedení 2:0 a s oslabeným soupeřem prohrálo 2:3. "Může to být spíš zavádějící. Prohráli 2:3, ale o to větší bude koncentrace na náš zápas. Budou ochuzeni o diváky, takže menší nevýhoda asi pro ně bude. Ale že by z naší strany došlo k nějakému podcenění, že po výhře 6:0 to půjde samo, to ne," upozornil Pernica.

I letos v listopadu dodržel tradici a nechal si narůst knírek. "Movember už držím z dob Jablonce asi sedmý osmý rok. Je to taková tradice. Ale určitě se těším, až to za čtyři dny oholím, protože to hrozně svědí na rty," dodal s úsměvem bývalý hráč Brna nebo Jablonce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články