Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Penalta na Letné? Veselý ji nechtěl rozebírat, Kuchta byl o ní přesvědčený

Výsledek sobotního malého pražského derby na Letné výrazně ovlivnil pokutový kop, který v 68. minutě proměnil Veljko Birmančevič. Trenér Bohemians 1905 Jaroslav Veselý se k inkriminované situaci nechtěl po utkání příliš vyjadřovat. Penaltu pro Spartu považoval za rozhodně ne stoprocentní, ale uznal, že si za ni klokani mohli sami. Faulovaný domácí útočník Jan Kuchta byl o ní naopak přesvědčený stejně jako kouč Brian Priske.

V 66. minutě si hostující stoper Matěj Hybš ideálně nezpracoval balon a ve vzdušném souboji ve vápně strčil zezadu do Kuchty. Rozhodčí Marek Radina po chvíli váhání nařídil k nelibosti Bohemians penaltu, kterou proměnil Birmančevič.

"Co mám říct? Kuchťák mě přesvědčuje, že to byla penalta. Tak tady pískejme tyto soft penalty a bude to dobré. Když to rozhodčí odpískal, tak penalta byla," uvedl Veselý, jehož svěřenci nakonec prohráli 0:2.

"Beru to na vrub našich hráčů, ať nejsem za ubrečeného. Měli jsme míč na noze, Matěj to měl odkopnout a tím pádem by situace nenastala. Tam bych to hledal, to je to, co můžeme ovlivnit. To, jestli někdo někde pískne penaltu, ovlivnit neumím," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Kuchta o pokutovém kopu nepochyboval. "Koukal jsem na balon a měl jsem hlavu nahoře. Nevím, kdo do mě vrazil, držel jsem se za temeno, protože mě u toho škubla hlava. Za mě šlo o jasný faul," konstatoval český reprezentant. "Myslím, že (Hybš) šel zezadu do Kuchty s příliš velkou razancí," doplnil Priske.

Pokutového kopu se místo zraněného tradičního exekutora Ladislava Krejčího ujal Birmančevič. "Jsem určený na penaltu, ale faulovaný hráč by si ji neměl brát. Držel jsem se toho, protože mě trochu klinkla hlava, takže jsem nebyl moc v pohodě. Birma si na to věřil, vzal si to a chladnokrevně proměnil," podotkl Kuchta.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články