Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Penalta i vyloučení Santose byly nařízeny správně, potvrdila komise rozhodčích

Slavia v důležitém zápase s Plzní poškozena nebyla. Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR hlavní sudí Petr Hocek na přelomu první a druhé minuty nařídil penaltu pro Viktorii a vyloučil obránce Pražanů Eduarda Santose správně.

Eduardo Santos dostává červenou kartu
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Santos na začátku zápasu po dlouhém nákopu plzeňského brankáře Jindřicha Staňka nezvládl souboj s Jhonem Mosquerou. Domácí křídelník se před něj dostal a po zatažení ve vápně upadl. Slávistický trenér Jindřich Trpišovský se podivoval, že sudí sáhl k dvojímu trestu a Santose vyloučil.

Hocek po utkání uvedl, že pokud se jedná o zjevnou brankovou možnost a prohřeškem je držení, musí být udělena červená karta.

Komise dala sudímu za pravdu. "Rozhodčí správně nařídil pokutový kop pro domácí družstvo za držení soupeře za rameno a udělil hostujícímu hráči červenou kartu za zmaření zjevné brankové možnosti," uvedla komise.

Rozhodčím komise vytkla chybu v situaci z 32. minuty na opačné straně. Asistent sice nejprve nechal správně dokončit akci Pražanů, ale po zákroku Staňka ve vyložené šanci proti Peteru Olayinkovi chybně odmával ofsajd a připravil hosty o rohový kop.

Plzeňští přesilovku trvající prakticky celé utkání využili a ve šlágru podzimu zvítězili jasně 3:0. Západočeští obhájci titulu mají v čele ligové tabulky tříbodový náskok na Slavii a navíc jedno utkání k dobru.

Kritické momenty v utkání Sparty s Ostravou také rozhodnuty správně

V sobotním zápase Sparty s Ostravou sudí podle komise ve 22. minutě správně uznali vedoucí gól Lukáše Sadílka. Domácí hráč rukou nehrál a o ofsajd nešlo, byť se jednalo o hraniční situaci. Ve druhé půli pak rozhodčí správně neodpískali penaltu pro Pražany po pádu Jana Mejdra ve vápně.

"Hostující hráč ve snaze odrazit se od země v souboji o míč přišlápl nohu domácího hráče. Nejednalo se o úmysl bránícího hráče, útočící hráč nebyl ve slibné šanci a neměl míč pod kontrolou," poznamenala komise k utkání, které skončilo 1:1.

Také v zápase Liberce s Mladou Boleslaví (1:3) podle komise sudí v klíčových situacích rozhodli dobře. Hlavní Michal Křepský za stavu 1:0 v druhé půli po přezkoumání situace správně nařídil penaltu pro hosty za faul domácího brankáře a komise souhlasila i s tím, že předtím udělil na opačné straně hostujícímu gólmanovi za zákrok mimo vápno jen žlutou kartu.

"Vzhledem k postavení dalších dvou obránců se nejednalo o zmaření zjevné brankové možnosti, byť to byla hraniční situace," uvedla komise.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články