Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pauza nám asi prospěla, hrajeme daleko líp, těší slávistu Tecla

Gól, přihrávka a penalta po nedovoleném zákroku na jeho osobu. Takovou bilancí se mohl pyšnit útočník Stanislav Tecl, který přispěl svým výkonem k vysoké výhře Slavie nad Jabloncem 5:0 ve 26. kole první ligy. Zástupce sešívaných si pochvaloval zejména formu, v jaké se jeho tým vrátil po vynucené přestávce kvůli pandemii koronaviru.

Stanislav Tecl ze Slavie (vpravo) v souboji s jabloneckým Michalem Jeřábkem
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Na takto vydařený zápas z osobního hlediska si z hlavy nedokázal vzpomenout. "Asi nepamatuju takový zápas, ale doufám, že to třeba ještě letos překonám," řekl Tecl.

Severočechům dělal problémy náběhy za obranu. "Doufám, že jsou s tím trenéři spokojení, ale asi jsou spíš spokojení s celou hrou. Na začátku jarní sezony nám to asi nešlo tak, jak bychom chtěli. Musím říct, že nám ta pauza asi prospěla, sedlo si to a hrajeme teď daleko líp," pochvaloval si Tecl.

Slavia navázala na úterní výhru v Mladé Boleslavi 1:0 a stále si před druhou Plzní, která rozdrtila právě minulého soupeře červenobílých 7:1, drží osmibodový náskok. Výkon proti Jablonci podle Tecla nesnižuje ani fakt, že soupeři chyběla více než polovina hráčů základní sestavy.

"Byli oslabení, ale na druhou stranu furt ta sestava byla dobrá a měla sílu. Samozřejmě je to velice cenné a taková odpověď na výkon Plzně. Jsem rád, že se nám to povedlo, protože vždycky ty zápasy tady s Jabloncem se nám moc nevedly. Tak je dobře, že se to takhle otočilo," podotkl devětadvacetiletý Tecl, který v Jablonci dříve působil.

Penalta byla jasná, uvedl Tecl

Slavia se dostala do vedení ve 21. minutě, kdy Tecla fauloval ve vápně Michal Jeřábek a Nicolae Stanciu proměnil penaltu. "Myslím, že chtěl odkopnout balon, ale podkopl mě. Takže si myslím, že penalta byla jasná, tam není žádný problém. Naštěstí to Nico pěkně proměnil," prohlásil Tecl.

Po přihrávce Holešovi do jasné šance měl sám ještě snadnější úlohu při svém gólu. Stanciu se efektně uvolnil a předložil mu balon před úplně prázdnou branku. "Samozřejmě po té Boleslavi jsem rád, že jsem gól dal. Já jsem o poločase říkal Nicovi, ať mi nahraje do prázdné, tak mi nahrál," pochvaloval si Tecl, který dal v 16. zápase v ligové sezoně třetí gól.

Připustil, že mu systém hry soupeře vyhovoval. "Jablonec se snažil hrát docela vysoko a my jsme toho dobře využívali. Když jsme jim sebrali balon, tak jsme se snažili jít rychle nahoru a oni s tím měli velké problémy," dodal Tecl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články