Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Patří Slavii, ale střídá hostování a teď vystřelil Liberci čtvrtfinále poháru

Má potenciál. To je zřejmé i z toho, že dvacetiletý útočník Filip Horský má podepsanou smlouvu se Slavií až do roku 2027. Ale zatím putuje po hostováních a po Mladé Boleslavi i Vlašimi, se nyní snaží prosadit v Liberci. Tam se mu začíná dařit, což potvrdil v osmifinále Mol Cupu proti Mladé Boleslavi, když dal v nastaveném čase jediný gól zápasu a vystřelil tak svému současnému celku postup.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih osmifinále Liberec – Mladá Boleslav

"Pocity jsou fantastický. Je to neuvěřitelný, rozhodnout takhle na našem stadionu v nastavení proti týmu, v němž jsem hostoval, a to hostování se mi úplně nepovedlo, tak to je už jen třešnička na dortu," konstatoval střelec, který přišel do Slavie před sedmi lety z Táborska a nyní reprezentuje Česko ve výběru do dvaceti let.

I když dal gól celku, v němž se moc neprosadil, necítil, že by se kvůli tomu chtěl ukázat ještě víc, než když nastoupí proti jiným soupeřům. "Motivace byla stejná jako v každém jiném zápase, jen jsem doufal, že mě trenér vypustí na hřiště," říkal šťastný střelec po zápase, do něhož nastoupil v 84. minutě a který rozhodl.

Přiznal, že v Liberci chápou pohár jako cestu do evropských pohárů. "A tohle je další krok do Evropy," konstatoval s tím, že doufá, že by mu gól mohl pomoci k tomu, aby dostal víc času na hřišti. "Ale to samozřejmě nechám na trenérovi," dodal.

Šanci má a chce ji využít. "Když se zranil Luka Kulenovič, tak jsem vlastně s Michalem Rabušicem hlavním útočníkem. Jsem mladej, čekám na šanci a když mě trenér pošle na hřiště, tak se snažím hrát na sto procent," řekl fotbalista, který považuje za své největší zbraně rychlost a zakončení v pokutovém území.

To potvrdil i liberecký kouč Luboš Kozel. "Je na tom pohybově dobře, je rychlej, náběhovej a umí dát gól. Pořád má na čem pracovat, ale potenciál v něm je," konstatoval bývalý reprezentant. "Už na Slovácku naskočil za Ramba (Rabušice a odehrál tam 21. minut) a nehrál špatně. Tak jsem přemýšleli, jestli ho na hřiště nepošleme už dřív, ale pak jsme usoudili, že bude čerstvý na prodloužení... ale nakonec dal krásný gól," vysvětloval kouč po zápase.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články