Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Páté místo? Je nádherné být o bod za Spartou, řekl Bartošák k obrodě Zlína

Proměna Zlína nadále pokračuje. Pod novým koučem Michalem Bílkem Moravané ožili a prožívají jak herní, tak výsledkové zlepšení oproti minulé sezoně. Dobrou formu potvrdili ševci také v dohrávce na Slovácku, kde zvítězili jasně 4:0. Zlínští se tak posunuli na pátou příčku tabulky.

Fotbalisté Zlína
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Je nádherné být jen o bod hned za Spartou. Zbývá nám ještě jeden zápas do reprezentační přestávky proti Příbrami. Rádi bychom úspěšně zakončili první čtvrtinu a udrželi se v tabulce v první šestce," řekl záložník Lukáš Bartošák.

"Hra pod trenérem Bílkem nám sedí. Moc gólů nedostáváme, vytvoříme si šance a dáváme branky," pochvaluje si dobrý vstup do ligy osmadvacetiletý hráč, který do Zlína přišel před rokem.

"Dobře jsme se na soupeře připravili. Chtěli jsme hrát aktivně v útoku. Chtěli jsme narušit jejich rozehrávku, zavírat jednoho stopera a protivníka tím co nejvíce vyčerpat. Vzadu se nám dařilo sbírat nakopávané míče. Slovácko si nedokázalo poradit s naší nátlakovou hrou a nedostalo se příliš do zápasu," popsal Bartošák cestu k vítězství. Za důležité považoval, že se podařilo hostům za poločas vstřelit dva góly.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slovácko – Zlín

Ten druhý dal sám nádhernou střelou do horního růžku. "Konečně mi to začíná padat. Tentokrát jsem do míče práskl pravou nohou. A spadlo to tam. Snažil jsem se mířit. Chtěl jsem míč trefit na zadní tyč. Ale tak hezky určitě ne," usmál se šťastný střelec, který zatím zaznamenal v lize čtyři góly. Z toho dva dal v této sezoně.

Většinou střílí levačkou. "Na opírání mi pravá noha úplně neslouží, ale nepamatuji si, kdy jsem dal pravačkou gól," poznamenal zlínský fotbalista, který před třemi lety nahlédl i do reprezentace.

Bartošák se domnívá, že klíčová byla úvodní branka, kterou vstřelil z penalty Tomáš Poznar. "Po ní jsme se uklidnili. Mysleli jsme si, že Slovácko začne víc hrát, což se ale nestalo. Pro mě znamená výhra v derby obrovskou radost," dodal Bartošák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články