Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pastoor bude dělat asistenta v Alkmaaru, ve Slavii po sezoně skončí

Praha - U fotbalistů Slavie Praha po sezoně skončí kouč Alex Pastoor. Nizozemský trenér o víkendu z osobních důvodů přijal nabídku Alkmaaru, kde se stane asistentem Marka van Bastena. Pastoor tak v Edenu vydrží jen necelé tři měsíce a vrátí se do klubu, kde začínal jako mládežnický trenér.

Ilustrační foto

"Mé rozhodnutí absolutně nesouvisí se situací ve Slavii. Alkmaar mi dal skvělou nabídku, klub navíc sídlí patnáct kilometrů od mého domu v Nizozemsku. Pro mě osobně se jedná o ideální kombinaci pracovní pozice a osobní situace," řekl Pastoor.

Sedmačtyřicetiletý kouč na začátku března nečekaně nahradil odvolaného Miroslava Koubka. S týmem z Edenu chtěl zapracovat především na ofenzivě, Slavii se ale výsledkově nedařilo a dvě kola před koncem ligy stále ještě není zachráněna. Červenobílí pod Pastoorem v lize z deseti duelů jen třikrát vyhráli, jednou remizovali a šestkrát prohráli.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Pastoor po sezoně ve Slavii končí

V posledních dvou kolech pod vedením Pastoora přivítá Slavia doma Slovácko a poté se představí v Ostravě. "Moje koncentrace a motivace se tím ještě zvyšuje. Máme před sebou jasný úkol a ten chceme zvládnout. Já jsem profesionál a udělám pro to maximum," dodal Pastoor.

Pastoorova nástupce zatím Slavia neoznámila. Nového kouče zřejmě jmenuje až po skončení sezony, aby měl tým klid na poslední dvě kola tohoto ročníku. Spekuluje se, že by se na lavičku mohl vrátit například Miroslav Beránek, který po konci u kazašské reprezentace nemá angažmá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články