Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Pardubice deklasovaly Bohemians 3:0. Klokani stále čekají na první výhru v lize

Pardubice se konečně dočkali první výhry v sezoně. Zvítězily v pátém kole první ligy nad Bohemians 1905 3:0. Skóre otevřel v 31. minutě Mojmír Chytil a po změně stran se trefili střídající Pavel Černý a Tomáš Solil. Zápas se hrál v domácím azylu Východočechů v Praze v Ďolíčku, kde sídlí soupeř. Pardubičtí se dočkali prvního vítězství v nové sezoně, naopak Bohemians čekají v lize na tři body už osm utkání.

Pardubice - Bohemians
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Bohemians, kteří v Ďolíčku netradičně nastoupili v roli hostujícího týmu, měli většinu první půle navrch, ale do šancí se zpočátku dostávali jen těžko. Skóre v 31. minutě otevřeli Pardubičtí. Na Čelůstkův centr z levé strany si naskočil Chytil a hlavou překonal Bačkovského. Dvaadvacetiletý útočník se dočkal první branku v dresu Východočechů.

Chytil mohl ve 43. minutě zvýšit. Obhodil gólmana Bačkovského, ale pomalý pokus ještě stihl odvrátit Köstl. Klokani výrazně zahrozili až těsně před pauzou. Brankář Markovič však zasáhl proti Necidově teči po Vondrově centru z levé strany a také proti Ljovinově dorážce.

Po změně stran se Pražané tlačili za vyrovnáním, ale v předfinální fázi postrádali nápad i moment překvapení. Východočeši pečlivě bránili a v 65. minutě zvýšili po akci dvou střídajících hráčů, kteří byli na trávníku zhruba minutu. Sláma vysunul Černého a šestatřicetiletý veterán se nemýlil.

Bohemians nenavázali na výkon z minulého kola, v němž obrali po remíze 1:1 o body Spartu. V 77. minutě po rohovém kopu odvrátil tečovaný míč mířící po břevno pardubický Markovič.

Pražané dohrávali ve velké křeči a v 83. minutě ještě jednou inkasovali. Po dalším brejku a přihrávce od Cadua se před Bačkovského dostal Solil a s přehledem skóroval. Východočeši dali ze čtyř střel mezi tyče tři góly.

Pardubičtí vyrovnali svou druhou nejvyšší výhru po loňském postupu mezi elitu a ve třetím ligovém duelu proti Bohemians poprvé zvítězili. Naopak Klokani v Ďolíčku v samostatné historii nejvyšší soutěže prohráli vyšším rozdílem naposledy v roce 2011 se Spartou (0:4).

"První výhra je určitě zklidněním a povzbuzením pro kluky, aby v tomhle pokračovali," řekl na tiskové konferenci pardubický trenér Jaroslav Novotný. "Abychom začínali panikařit, to je ještě brzo, ale doufám, že to pro nás bude facka," doplnil kouč Pražanů Luděk Klusáček.

"V druhém poločase první návštěva v našem vápně a gól. Druhá návštěva v našem vápně a třetí gól. Kdybychom dnes hráli další dvě tři hodiny, branku bychom nevstřelili. Při obrovské herní převaze máme minimum střel na bránu. Chceme hrát v prostorech, kde to nebolí. Takhle hrát nejde," prohlásil Klusáček.

FK Pardubice - Bohemians Praha 1905 3:0 (1:0)

Branky: 31. Chytil, 65. Černý, 83. Solil.

Rozhodčí Hrubeš - Hájek, Dobrovolný - Adam (video).

ŽK: Jeřábek - Nový.

Diváci: 2384.

Sestavy:

Pardubice: Markovič - Cadu, Čihák, Toml, Čelůstka (83. Lupač) - Jeřábek (64. Červ), Solil - Tischler, Beran (64. Sláma), Kostka (89. Huf) - Chytil (64. Černý). Trenér: Novotný.

Bohemians: Bačkovský - Dostál (72. Bartek), Köstl, Bederka, Vondra - Ljovin (72. Květ), Vacek - Fulnek (59. Chramosta), Hronek, Kovařík (86. Nový) - Necid (72. Keita). Trenér: Klusáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články