Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Panika před Plzní? Žádná není, Slavia jde pro double, prohlásil Coufal a zlobil se na Costu

Fotbalisty Slavie čeká v neděli ostře sledované utkání proti Plzni, které může hodně napovědět o tom, kdo si nakonec dokráčí pro mistrovský titul. Sešívaní mají před Viktorií dva body náskok, a podle Vladimíra Coufala tak není důvod panikařit. Naopak. "My si jdeme pro double," prohlásil sebevědomě obránce Pražanů, které za dva týdny čeká také boj ve finále poháru proti Baníku Ostrava.

Vladimír Coufal se raduje z branky
zdroj: AP autor: Olivier Matthys

Chtěli tři body, nakonec si slávisté odváželi v sobotu z libereckého Slovanu za remízu 0:0 jen jeden. Plzeň následně po obratu proti Jablonci a vítězství 2:1 začala sešívaným dýchat na záda.

"Je jasný, že to mrzí. Kdybychom tam vyhráli, máme pořád čtyři body a bylo by to s Plzní jednodušší," řekl Coufal. "Chceme Viktorii za každou cenu porazit, abychom ten náskok zvýšili na takový rozdíl, jaký tam má být už minimálně deset kol."

Od kouče Jindřicha Trpišovského dostal tým dva dny volna na vyčištění hlav, dnes už se začíná připravovat na Plzeň. "Já mám takové zápasy rád. Plzeň taky bude chtít vyhrát. Snad přijedou do Edenu s hezkým fotbalem. Teď budeme analyzovat. Měli jsme volno, ať si každý srovná, co v Liberci bylo a nebylo," dodal Coufal.

Více o duelu Slavie s Plzní v novém dílu Fotbal fokus podcastu:

Sám moc dobře ví, jaké je v Liberci prostředí. Před necelým rokem totiž přišel do Slavie právě ze Slovanu, kde strávil šest let. "Moc se tam nevyhrává. Liberec se umí na tyhle zápasy skvěle připravit. Týden se nemluvilo o ničem jiném, než jak jim to znepříjemníme. Za šest let jsem tam neprohrál se Spartou. To o něčem vypovídá, jaká tam je atmosféra," vzpomínal Coufal.

Právě Sparta o něj měla loni v létě zájem, on však dal nakonec přednost Slavii a podepsal smlouvu do roku 2021. Od let ve Slovanu fotbalově vyrostl a přiznává, že se i zklidnil. "Trochu jo. Jsem zkušenější. Už to není tak, že jsem mladej zobák," uvedl Coufal.

Nyní je před jeho týmem veledůležitý zápas. "Ale panika není. Pořád vedeme o dva body," ubezpečil šestadvacetiletý obránce. "Můžeme si to uhrát sami. Když všechno vyhrajeme, nemusíme se spoléhat na ostatní. Máme kvalitní mužstvo a můžeme to dokázat – vyhrát čtyřikrát v řadě i s pohárem," doplnil Coufal, který prahne po doublu.

V pořadu Dohráno Plus se vyjádřil i k nebezpečným, velmi ostrým faulům sparťanského stopera Costy. Po tvrdém zákroku na slávistu Alexe Krále totiž předvedl faul na červenou kartu i proti ostravskému Martinu Fillovi. Costa ale opět vyfasoval pouze žlutou.

"Četl jsem s ním pár rozhovorů a nejvíc tam mluvil o respektu. Tohle ale není respekt a fair hra k protihráčům. To je zákeřnost. On ho může poslat na půl roku do nemocnice, může mu ukončit kariéru," zdůraznil Coufal.

"Kdyby to udělal Ngadeu mladýmu Hložkovi, řekl bych úplně to samý. Alex Král je mladý kluk, je v hledáčku zahraničních klubů. Vždyť mu mohl ukončit kariéru. Takové zákroky jsou šílenost. Já být na hřišti, tak... Ani to nebudu říkat. Napadají mě i sprostá slova," dodal Coufal.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno Plus
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články