Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Páník ve Zlíně i po deseti zápasech bez výhry zůstává

Zlín – Vedení fotbalového Zlína zasedalo několik hodin a rozhodlo, že trenér a realizační tým ve svých funkcích zůstanou. Bohumil Páník a jeho spolupracovníci dostali důvěru i po deseti zápasech bez vítězství.

Bohumil Páník
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Stávající situaci vedení klubu na poradě podrobně analyzovalo. Kromě rozhodnutí ponechat trenéry ve svých funkcích byla přijata opatření k nápravě. Ta ale zůstávají pouze interní záležitostí klubu," uvedla v tiskové zprávě mluvčí klubu Zuzana Molková.

Fotbalisté Zlína v posledních deseti zápasech získali jen čtyři body za remízy. V těchto utkáních dali jen dva góly, oba vstřelila nová posila Jean David Beauguel. Svěřenci trenéra Páníka po slibném vstupu do sezony klopýtají také doma, z posledních deseti duelů na vlastním trávníku porazili pouze Brno.

Rozvrácený útok

Jednou z příčin propadu jsou zranění ofenzivních opor. "Máme totálně rozbitý útok," uvedl po prohře s Teplicemi Páník. Nejlepší střelec Zlína Dame Diop po zranění v Jablonci, kde utrpěl po srážce se soupeřem otřes mozku a zlomil si lícní kost, už do konce sezony do hry nezasáhne.

Beauguel je rovněž zraněný a hraje pouze se sebezapřením. Podobně je na tom i třetí útočník Antonín Fantiš. "Problém je v tom, že nám chybí brankostřelní hráči. Ty dnes nemáme. Nebo se nedokážeme prosadit," posteskl si zlínský trenér, který v zimní přestávce přišel o střelecké opory. Kádr opustili autor šesti gólů Haris Harba a Tomáš Hájek s Markem Jordanem, kteří skórovali dvakrát.

Stejná krize provázela "Ševce" i před rokem, kdy museli po dobře rozjetém podzimu zachraňovat na jaře ligovou příslušnost. To tentokrát Páníkovu týmu nehrozí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články