Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Panenka je s nákazou koronavirem ve stabilizovaném stavu. Bude bojovat, vzkázala manželka

Legendární fotbalista Antonín Panenka se po nákaze koronavirem nachází ve stabilizovaném stavu a bude z Benešova převezen do Prahy. Informoval o tom pražský klub Bohemians 1905, ve kterém jednasedmdesátiletý mistr Evropy z roku 1976 zastává funkci čestného prezidenta.

Antonín Panenka
zdroj: ČTK

Panenka byl dosud hospitalizován v nemocnici v Benešově, nyní bude převezen ke svému ošetřujícímu lékaři do Prahy.

"Velmi děkujeme benešovské nemocnici za skvělou péči, kterou Tondovi poskytli na profesionální úrovni. Dnes ho převezou do Prahy, kde ho chce mít jeho ošetřující lékař pod svým dohledem," uvedla v prohlášení Panenkova manželka Vlasta.

Kvůli aktuálnímu zdravotnímu stavu musí mít Antonín Panenka kyslíkovou podporu. "Špatně se mu dýchá a má silný kašel. Když ho odváželi, moc jsem se o něj bála, ale dnes mi sám Tonda říkal, že bude bojovat a těší se, až bude po všem," uvedla paní Panenková.

Tu velice překvapilo, že se informace o hospitalizaci někdejšího reprezentanta roznesla do celého světa. "Je můj muž mnoho let, ale netušila jsem, že ho tak milují i za hranicemi," dodala Panenkova manželka.

Bývalého kreativního záložníka nejvíce proslavila vítězná penalta ve finále ME v Bělehradu proti Německu, kterou tehdy netradičně kopl dloubákem doprostřed branky. Jeho "panenka" se stala oficiálním fotbalovým termínem používaným po celém světě.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články