Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Panákova pohádka bude pokračovat na Letné. Chci vyhrát ligu, řekl po prodloužení kontraktu

Po sérii vážných zranění uvažoval o konci kariéry, ale nevzdal se. Na podzim se Filip Panák vrátil do ligového kolotoče a za nadprůměrnou výkonnost dostal ve Spartě odměnu v podobě nového víceletého kontraktu. Předchozí smlouva by mu vypršela příští rok v létě.

Stoper, který může hrát i na pozici defenzivního záložníka, laboroval od podzimu 2018 s vážným zraněním. Předloni v únoru přestoupil z Karviné do Sparty, ale kvůli přetrvávajícím zdravotním potížím musel na další operaci. Tenkrát dokonce zvažoval konec kariéry, ale nakonec se rozhodl pokračovat a v této sezoně se vrátil.

"Mám obrovskou radost. Po tom, co se mi stalo, už jsem v to moc nevěřil. Jsem strašně rád, že se to povedlo. Udělám všechno, abych to Spartě splatil," uvedl Panák.

Na podzim ve 23 soutěžních zápasech odehrál celkem 1952 minut a byl osmým nejvytíženějším sparťanem. V zářijovém ligovém utkání se Zlínem vstřelil svůj jediný dosavadní gól v letenském dresu. Panák byl rovněž poprvé nominován do reprezentace na listopadová utkání s Kuvajtem a Estonskem, do kterých však nezasáhl.

"Vděčím vedení a všem v klubu. Podporovali mě v době, kdy bych to moc nečekal. Tohle je třešnička na dortu. Teď chci vyhrát ligu a nejlíp i pohár," dodal Panák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články