Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Ostuda v Subotici zlomila Hapalovi vaz. Sparta bude hledat nového trenéra

Hrůzostrašné vystoupení fotbalistů pražské Sparty v úvodním duelu 2. předkola Evropské ligy v Novém Sadu, kde podlehli Spartaku Subotica 0:2, vyústilo v odvolání trenéra Pavla Hapala. Tým dočasně povede sportovní ředitel Zdeněk Ščasný. 

Pavel Hapal
zdroj: ČTK/AP autor: Darko Vojinovič

Vedení celku z hlavního města oznámilo odvolání kouče, který právě dnes slaví devětačtyřicáté narozeniny, v poledne. Odpolední tréninkovou jednotku už hráči absolvovali pod vedením Ščasného.

"Výkony nebyly dlouhodobě dle našich představ a situaci jsme po výsledku v Srbsku museli řešit. Zbývají jen dva dny do ligového utkání v Jablonci a za šest dní odveta se Suboticou. Očekáváme zcela odlišný přístup, oba zápasy chceme zvládnout. Převzetí týmu sportovním ředitelem považujeme za dočasné řešení," řekl generální ředitel klubu Adam Kotalík.

Hapal Spartu převzal teprve v březnu, kdy vystřídal Itala Andreu Stramaccioniho. Na Letné měl smlouvu do června 2020. Kvůli příchodu se vzdal angažmá u slovenské reprezentace do 21 let. Ve 12 ligových střetnutích zaznamenal šest výher, pět remíz a jednu porážku.

Už v průběhu letního přípravného období se však tým trápil. V úvodním ligovém kole sice udolal srdnatě vzdorujícího nováčka z Opavy 2:0, ale se Suboticou propadl herně i výsledkově a hrozí mu brzký konec v pohárové Evropě.

Pozvednout výkonnost se pokusí Ščasný, jenž na lavičku Pražanů přichází potřetí. Vedl je už v letech 1998 až 1999 a 2015 až 2016. Celkem odkoučoval na Letné 90 ligových duelů. V prosinci se ujal role sportovního ředitele a právě on vybíral v březnu odvolaného Hapala jako nového kouče.

Zkušený stratég nicméně potvrdil, že jde opravdu o řešení na nezbytně nutnou dobu. "Do Sparty jsem v zimě nepřišel s ambicí trénovat. Nechtěl jsem tým z pozice kouče převzít ani po Stramaccionim." 

"Pokusím se mužstvo připravit tak, abychom v Jablonci předvedli zcela jiný výkon než se Suboticou a vybojovali jsme dobrý výsledek," pokračoval Ščasný, který stále nevzdává ani čtvrteční odvetu se srbským celkem. "Myslím si, že je v našich silách postoupit," dodal.

Spolu s Hapalem skončil i asistent trenéra Oto Brunegraf. Zbytek realizačního týmu zůstal, Ščasnému tak bude pomáhat zejména Radoslav Kováč.

Zdroj
sparta.cz, ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články