Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Ostravský Mičola: Jsme tragičtí. Je skandální, co předvádíme

Ostrava - Baník prohrál i třináctý z patnácti ligových zápasů a suverénně kráčí k prvnímu sestupu po padesáti letech. Ostravští fotbalisté prohráli klíčový zápas proti sestupem ohrožené Jihlavě a záložník Tomáš Mičola neskrýval zklamání. Podle odchovance Opavy týmu schází zkušení hráči a přiznal, že současný kádr Baníku na ligu nemá.

Utkání Baník Ostrava - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Jsme nejhorší, jsme tragičtí," prohlásil doslova. Tragické podzimní výsledky mu hnuly žlučí. Mičola je však v průběhu podzimní části snad první osobou z klubu, která za ostudnými výkony mužstva hledá příčiny ve vlastních řadách. "Je to skandální, co předvádíme. Jak naivně bráníme. Myslím, že by si někdo měl sáhnout do svědomí. Jsme tragédi, jeden vedle druhého. Nechci mluvit konkrétně, ale ať si každý sáhne do svědomí, co udělal pro Baník," řekl Mičola chvějícím se hlasem.

Ostrava posbírala v podzimní části ubohé čtyři body. Druhý nejhorší výsledek v historii samostatné soutěže. "Čtyři body odpovídají tomu, že na to asi nemáme. Může nás někdo obhajovat a krýt, že to nebylo špatné nebo nějakou psychikou, ale výsledky a čtyři body mluví jasně za všechno. Tam není co obhajovat. Jsme nejhorší, jsme tragičtí," hřímal Mičola.

Naznačil, že z týmu se úplně vytratil baníkovský duch. Byť majitel klubu Petr Šafarčík dlouhodobě omílá fráze o budování mužstva na vlastních odchovancích, během podzimu v základní sestavě nastupovali obvykle jen dva hráči vychovaní na Bazalech. Stejně jako proti Jihlavě.

"Chybí tu hráči kolem třicítky, přes třicítku. Pamatuju si jako mladý, že nás na tréninku chytli pod krkem a dali by mi do držky, kdybych tam nedal všechno. Vrátil jsem se do Baníku po pěti letech a jsem z toho v šoku, co se dá s klubem udělat, jak to dopadlo. Viděl jsem ještě zápas s Olomoucí, který kluci odjezdili jeden za druhého. To ale úplně vymizelo," řekl Mičola, který jako jeden z mála současných ostravských hráčů pro vrcholový fotbal v Baníku dozrál a pamatuje poslední úspěchy z minulého desetiletí.

"Ale nechci, ať to vyzní, že za všechno můžou kluci odjinud. Takový Martin Dostál přišel ze Slavie a je až neskutečné, co odvádí," dodal. Mičola však na rovinu přiznal, že současný kádr Baníku na ligu nemá. "Není náhoda, že tu jsme vesměs samí hráči, co neměli angažmá. Ale když si toho nevážíme... Nadřeme se hrozně na gól a pak hned uděláme školáckou chybu, takhle to nejde," řekl Mičola.

Baník dnes obě branky inkasoval po obrovských hrubkách. U prvního gólu byli Kukec, Lásik a Machovec, u druhého zase fatálně propadl Ježdík. Mičola se ještě nemíní smířit se sestupem, i když je mu jasné, že už se pohybuje ve sférách čisté utopie. Podle něj musí nastat radikální řez kádrem. "Bude muset. Když si toho nevážíme a nevystupujeme jako tým. Ale já pořád věřím, že se dá ještě něco udělat," řekl Mičola.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články