Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Ostrava remizovala s Prostějovem. Je plno věcí ke zlepšení, přiznal debutant Kozel

Premiéra trenéra Luboše Kozla na lavičce Baníku Ostrava nebyla z nejpovedenějších. Slezané v přípravné Tipsport lize remizovali 2:2 s druholigovým Prostějovem. Baník v úvodním zápase skupiny D doma dvakrát prohrával, ale pokaždé dokázal vyrovnat. V druhém zápase skupiny D remizovala Karviná s Žiarem nad Hronom 0:0.

Luboš Kozel u fotbalistů Baníku Ostrava
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Kozel dal šanci několika mladíkům, ale i zkušenému útočníkovi a kapitánovi Barošovi. Baníku ale nevyšel začátek a už v první minutě otevřel skóre Teplý.

"První poločas, hlavně začátek, jsme měli strašidelný. Dostali jsme gól v desáté vteřině a pak jsme dělali hrubé chyby v přechodové fázi a nabízeli soupeři rychlé protiútoky. S tím spokojený být nemůžu," řekl Kozel.

Domácí se oklepali, dvakrát trefili brankovou konstrukci a do přestávky odpověděli díky Chvějovi. Prostějovu se povedl také vstup do druhé půle a v 53. minutě hostům vrátil vedení Šteigl. Po hodině hry znovu srovnal Buchta, ale víc už ostravský favorit nestihl.

"Jsem rád, že jsme se nepoložili, nějaké situace jsme si vytvořili a dvakrát jsme vyrovnali. Dali jsme ještě dvě tyčky, břevno. Pro mě výsledek v této fázi není úplně to hlavní. Samozřejmě jsem pro mladé kluky rád, že zápas neprohráli. Ale je tam plno věcí k zlepšování se," upozornil Kozel.

Další přípravné utkání sehraje Baník v sobotu proti polskému Górniku Zabrze.

Také druhé utkání skupiny D skončilo remízou, Karviná hrála bez branek s Žiarem nad Hronom. "Stále nás trápí naše stará bolístka, kterou je zakončení," uvedl na klubovém webu trenér předposledního ligového celku Juraj Jarábek. "Ale viděli jsme nové hráče, což bylo podstatné. Na jejich hodnocení je ještě brzy, musíme si z toho udělat určitý závěr," dodal.

Zimní Tipsport liga:

Baník Ostrava - 1. SK Prostějov 2:2 (1:1)

Branky: 29. Chvěja, 61. Buchta - 1. Teplý, 53. Šteigl.

Sestava Ostravy: Budinský (46. Číž) - Celba, Pokorný (46. Tamajka), Šindelář, Fleišman (76. Holzer) - Drozd (46. Mooc), Hrubý - Barkov (46. Bolf), Buchta, Chvěja (76. Kuzmanovič) - Baroš (46. Wojatschke). Trenér: Kozel.

Karviná - Žiar nad Hronom 0:0

Sestava Karviné: Pastornický (46. Neuman) - Ndefe (46. Putyera), Eduardo (80. Mrózek), Stropek, Čonka - Lingr, Mangabeira (46. Hanousek), Bukata, Galuška - Kozban (46. Macej), Steven (65. Bielan). Trenér: Jarábek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články