Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Ostrava remizovala s Brnem, Budějovice se Slováckem

Ostrava - Fotbalisté Ostravy remizovali v 11. kole Gambrinus ligy s Brnem 1:1 a protáhli své čekání na výhru už na osm utkání. Zbrojovka na Bazalech vedla po kiksu domácího brankáře Bučka a trefě Lutonského, ale Baník měl po vyrovnání k výhře blíž. Jeho velký závěrečný tlak však nepomohl zužitkovat ani uzdravený útočník Svěrkoš. České Budějovice remizovaly se Slováckem bez branek a soupeře z Uherského Hradiště nedokázaly porazit posedmé za sebou. Domácí trenér Miroslav Soukup, na podzim ještě kouč Slovácka, tak proti bývalému klubu získal bod.

Utkání Baník Ostrava - Brno
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Jeden z důležitých zápasů podzimu začal Baník na lavičce už i se Svěrkošem, který se na soupisku vrátil sedm měsíců po operaci křížových vazů. Hostujícího gólmana Petra, který kdysi působil na Bazalech, prověřil v sedmé minutě táhlou ranou k tyči Greguš. Po brejku se z pravé strany dostal do solidní pozice pro zakončení ve 29. minutě Pašek, ale jeho střela minula branku i nohu nabíhajícího Škody.

Baník pak musel ze hry stáhnout zraněného Greguše, ale daleko těžší ránu musel strávit těsně před koncem poločasu. Brankář Buček se na velkém vápně místo odkopu pustil do kličkování, pod tlakem protihráče pak v tísni už balon jen posunul před Lutonského, který obloučkem z třiceti metrů trefil prázdnou branku.

Zbrojovka se ale dlouho z vedení neradovala. Domácí udeřili ze standardní situace, když Lukešův centr poslal hlavou za Petrova záda Frydrych. Nápor Baníku výrazně vzrostl s příchodem Svěrkoše. Slezané tlak nezužitkovali ani v pětiminutovém nastavení a stále čekají na první domácí výhru v sezoně. Domácími lomcovala křivda za neuznaný gól z 80. minuty, při kterém asistent Mokrusch mával ofsajd. Podle videozáznamu se ale zdálo, Fantiš stál při gólové dorážce minimálně na úrovni brněnské obranné linie.

Trenér Baníku Látal po zápase:

Jihočeši poprvé v sezoně nastoupili bez distancovaného obránce Řepky a celou první půli se jen bránili útočným nájezdům Slovácka. Hosté dělali soupeři vířivým pohybem a rychlými kombinacemi obrovské problémy, Dynamo držel nad vodou jen výborný gólman Daněk a také branková konstrukce. 

Trenér Dynama Soukup po zápase:

Fotbalový trenér Miroslav Soukup

Českobudějovický kouč zkusil po přestávce probudit zálohu stažením Otepky a nasazením střídajícího Benáta, který si zahrál ligu poprvé od loňského srpna. Domácím se postupně povedlo aspoň trochu vyrovnat hru, k ohrožení Melichárka to ale nevedlo. Slovácku v závěru docházely síly a Dynamo stupňovalo tlak, opravdu gólovou šanci ale nemělo. Jen pět minut před koncem marně žádal penaltu Řezníček.

Výsledky 11. kola

Baník Ostrava - Zbrojovka Brno 1:1 (0:1)

Branky: 56. Frydrych - 45. Lutonský. Rozhodčí: M. Paták - Moláček, Mokrusch. ŽK: Frydrych - Brabec. Diváci: 7500.

Ostrava: Buček - Frydrych, Vomáčka, Kaprálik, Mach - Lukeš, Greguš (33. Vašenda, 77. Svěrkoš), Droppa, Milosavljev (61. Kukec) - Majtán, Fantiš. Trenér: Látal.

Brno: Petr - Pašek, Brabec, Pernica, Husár - Mezlík, Šoljič, Zavadil, Lutonský (84. Glaser) - Škoda (90. Sus), Halaška (70. Jurdík). Trenér: Čuhel.

Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko 0:0

Rozhodčí: Adámek - J. Paták, Hájek. ŽK: Řezníček, Machovec - Valenta. Diváci: 2423.

Č. Budějovice: Daněk - Novák, Halama, Lengyel, Machovec - Markovič (66. Klesa), Javorek, Otepka (46. Benát), Sandro - Řezníček, Táborský. Trenér: Soukup.

Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil, Mezlík, Reinberk - Hlúpik, Valenta, Daníček, Volešák, Kovář (88. Lukáš) - Došek. Trenér: Habanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy