Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Ostrava přišla v nastavení o bod ze hřiště Slovácka, rozhodl domácí Kubala

Už to vypadalo v Uherském Hradišti na dělbu bodů, ale v nastaveném čase utkání mezi Slováckem a Ostravou se trefil Kubala, který rozhodl o výhře 2:1. Domácí v zápase vedli po brance Kuchty z 23. minuty, ale o dvanáct minut později srovnal Holzer. Slovácko tak napravilo úvodní porážku proti Bohemians 1905.

Utkání Slovácko - Baník Ostrava
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Je jasné, že jsme vyhráli šťastně. Zápas asi nebyl úplně ke koukání a s naším výkonem moc spokojený nejsem. Každopádně dneska jsem od prvního hvizdu viděl koncentraci a nasazení a hráči za to byli odměněni," řekl trenér Slovácka Michal Kordula.

Hosté začali lépe a ve 12. minutě si vypracovali první větší šanci, když Jánoš po rohovém kopu vypálil těsně vedle. Slovácko přidávalo na aktivitě. Po dalším rohu dostal míč volný Sadílek, který však v zakončení selhal.

Domácí už ve 22. minutě otevřeli skóre. Juroška nacentroval do šestnáctky na Kuchtu, který nejprve hlavou trefil protihráče, ale z dorážky levačkou vystřelil přesně k tyči. Útočník hostující ze Slavie dal za Slovácko premiérovou soutěžní branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovácko rozhodlo o výhře nad Baníkem až v nastaveném čase

"Chtěl jsem to přizvednout hlavou, míč se ke mně vrátil a chtěl jsem to z otočky napálit, krásně to sedlo a zapadlo do branky. Jsem rád, že jsem mohl splatit trenérovi důvěru," podotkl Kuchta.

Ostravští se z prvního inkasovaného ligového gólu po 336 minutách vzpamatovali a nadechli se k náporu. Ve 35. minutě se po Fillově standardní situaci při závaru v šestnáctce nejlépe zorientoval Holzer a zblízka vyrovnal. Krátce před pauzou o kousek minul Juroška.

Ve druhém poločase více než šest tisíc diváků dlouho vidělo opatrnější a vyrovnaný boj bez velkých šancí. Baník si po 70. minutě vytvořil dvě velké příležitosti. Nejprve střídající Granečný ve slibné pozici trefil Daňka a brankář Slovácka poté s problémy vyrazil i Jiráskovu ránu. Aktivnější hosté mohli rozhodnout ještě v 87. minutě, ale Fillovu hlavičku zneškodnil Daněk a dorážka proletěla vedle branky.

"Michal Daněk byl jeden z těch, kteří zachraňovali zápas a jemu patří velký dík, že mužstvo v důležitých situacích podržel," ocenil Kordula. "V druhém poločase jsme měli dvě obrovské šance a kdybychom je proměnili, určitě bychom neprohráli," přidal ostravský kouč Bohumil Páník.

Rozuzlení zápasu přišlo až v nastaveném čase. Slovácko dostalo k dispozici přímý kop těsně za šestnáctkou. Petrovu střelu do horního růžku sice gólman Laštůvka skvěle vytáhnul, ale odražený míč se dostal ke Kubalovi a domácí náhradník rozhodl. Slovácko vyhrálo pátý z posledních šesti vzájemných ligových duelů.

1. FC Slovácko - Baník Ostrava 2:1 (1:1)

Branky: 22. Kuchta, 90.+3 Kubala - 35. Holzer. Rozhodčí: Berka - Pospíšil, Pochylý. ŽK: Juroška, Navrátil, Kuchta - Diop, Stronati, Pokorný, O. Šišinka. Diváci: 6389.

Slovácko: Daněk - Juroška, Hofmann, Krejčí, Reinberk - Daníček, Sadílek - Navrátil (90.+6 Šimko), Havlík (67. Machalík), Petr - Kuchta (88. Kubala). Trenér: Kordula.

Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman - Fillo, Jirásek (74. O. Šišinka), Jánoš (79. Pokorný), Holzer (63. Granečný) - Diop, Baroš. Trenér: Páník.

Ohlasy trenérů:

Michal Kordula (trenér Slovácka): "Je jasné, že jsme dnes vyhráli šťastně. Hráče jsme připravovali na to, jak zápas může probíhat, že to bude hodně o osobních soubojích, odražených míčích a standardních situacích, a to se potvrdilo. Zápas asi nebyl úplně ke koukání a s naším výkonem moc spokojený nejsem. Každopádně dneska jsem od prvního hvizdu viděl koncentraci a nasazení a hráči za to byli odměněni. Michal Daněk byl jeden z těch, kteří zachraňovali zápas, a jemu patří velký dík, že mužstvo v důležitých situacích podržel."

Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Fotbal někdy dává a někdy bere. Dovolím si říct, že dneska jsme přišli o tři body. V druhém poločase jsme měli dvě obrovské šance, a kdybychom je proměnili, určitě bychom neprohráli. Musíme se z toho oklepat a připravit se dobře na Příbram, která dnes vyhrála, a čeká nás těžký soupeř. Před druhým gólem tam byl nešťastně vyražený míč, že ho Fillo přeběhl. Slovácko to dohrávalo ve více hráčích a s tím se těžko dá něco dělat, sešlo se to a vyhodnotit se to dá až u videa."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články