Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ostrava nevyužila šance a prohrála s Prostějovem, Zlín si v přípravě zastřílel

Šancí měli dost, žádnou ale neproměnili. Proto fotbalisté Ostravy na úvod krátké zimní přípravy prohráli s druholigovým Prostějovem překvapivě 0:1. Brno na turnaji na Maltě podlehlo rakouskému Tirolu 0:2 a Jablonec nestačil na německé třetiligové Drážďany. Naopak Zlín proti outsiderovi nezaváhal a nováčka druhé ligy Blansko porazil 4:1.

Zimní příprava ostravského Baníku
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Baník měl proti Prostějovu mnohem více ze hry, ale narážel na Muchu, který vychytal i ty největší šance. Sedm minut před koncem z ojedinělé akce udeřil outsider poté, co se z dálky prosadil tečovanou střelou pod břevno střídající Jurásek.

"První poločas herně velmi dobrý výkon, bohužel bez gólů, i když šancí bylo dost. Finální fáze byla dnes naší největší slabinou. Druhá půle už nebyla taková, ale do nějaké 75. minuty to ještě sneslo měřítko. Pak už šel výkon dolů a v závěru jsme si to vyžrali. Výsledek je zklamání, i když to dnes nebyla priorita," řekl pro klubový web kouč Baníku Luboš Kozel.

Výkony Baníku v podzimní části řešil i předvánoční Fotbal fokus podcast:

Brno v semifinále Tipsport Malta Cupu prohrálo s Tirolem 0:2 a potřetí za sebou se do finále turnaje nedostane. Nováček české nejvyšší soutěže sice v první půli soupeře přehrával, ale několik dobrých šancí neproměnil a v polovině druhého dějství pátý tým rakouské ligy dvěma slepenými góly rozhodl.

Nedařilo se ani Jablonci, který podlehl lídrovi třetí německé ligy Drážďanům 1:2. Domácí Dynamo udeřilo na přelomu poločasů, za druhý tým české nejvyšší soutěže už jen snížil střídající Doležal.

Ve Zlíně padlo všech pět branek až po přestávce, a navíc v rozmezí pouhých 14 minut. Tři ze čtyř gólů "ševců" dali střídající hráči Toutou, Fantiš a Hrdlička, mezitím skóroval Dramé.

"Bylo to zase po 14 dnech utkání, na umělé trávě. Chtěli jsme si vyzkoušet i variabilitu v rozestavení, což účel splnilo. Kondičně to bylo docela náročné, Blansko hlavně v první půli běhalo velmi poctivě. Jistá spokojenost je," uvedl asistent zlínského trenéra Jan Somberg.

Prvoligové kluby mají rekordně krátkou zimní přestávku a kvůli měsíční koronavirové pauze během podzimu začnou jarní část sezony už v polovině ledna. Většina týmů odehraje pouze jeden nebo dva přípravné duely.

Výsledky přípravných duelů:

Baník Ostrava - Prostějov 0:1 (0:0)

Branka: 83. Jurásek.

Sestava Ostravy: I. poločas: Budinský - Sanneh, Pokorný, Azackij, Fleišman - Jánoš, Drozd - Kuzmanovič, Tetour, De Azevedo - Zajíc. II. poločas: Budinský - Kukučka, Svozil, Stronati - Sanneh (75. Drozd), Chvěja, Kaloč, Mena, Holzer - Šmiga, Potočný. Trenér: Kozel.

Fastav Zlín - Blansko 4:1 (0:0)

Branky: 63. Toutou, 65. Fantiš, 72. Dramé, 76. Hrdlička - 74. Harba.

Sestava Zlína: I. poločas: Rakovan - Procházka, Buchta, Kolář - Cedidla, Conde, Slaměna, Janetzký - Dramé, Jawo, Poznar. II. poločas: Rakovan (69. Šiška) - Slovák, Vraštil, Simerský - Cedidla (69. Kolář), Conde (69. Janetzký), Slaměna (69. Dramé), Hrdlička - Fantiš, Chwaszcz, Toutou. Trenér: Páník.

Dynamo Drážďany - FK Jablonec 2:1 (1:0)

Branky: 37. Becker, 48. Diawusie - 79. Doležal.

Sestava Jablonce: I. poločas: V. Hrubý - Haitl, Zelený, Štěpánek, Podaný - Hübschman - Jovovič, R. Hrubý, Kratochvíl, Pilař - Chramosta. II. poločas: Hanuš - Holík, Martinec, Jeřábek, Krob - Pleštil, R. Hrubý, Smejkal, Považanec, Jovovič - Doležal. Trenér: Rada.

Zbrojovka Brno - Swarovski Tirol 0:2 (0:0)

Branky: 67. Dedič, 68. Baden Frederiksen.

Sestava Brna: Šustr - Moravec (60. Bariš), Dreksa (60. Hlavica), Šural (80. Černín), Záhumenský - Reiter (60. Štepanovský), Vaněk (60. Jambor), Sedlák (80. Lacík), Fousek (60. Šumbera) - Pachlopník - Zikl (60. Fila). Trenér: Dostálek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články