Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Oslavenec Puškáč po čtyřbrankové explozi: Do ligy patříme, zápas mi paradoxně nesedl

Přestože útočník David Puškáč v den 29. narozenin zařídil čtyřmi góly fotbalistům Bohemians 1905 vítězství 4:0 nad sestupující Karvinou, utkání mu dle vlastních slov nesedlo. Pražané se navzdory jasnému triumfu nevyhnuli baráži, v níž se potkají s Opavou, odkud Puškáč do současného působiště přišel.

David Puškáč z Bohemians 1905 (vpravo) se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Byl jsem úplně vyšťavený, hrozně jsem se trápil po fyzické stránce. Zápas mi paradoxně nesedl. Nemohl jsem fakt dýchat, říkal jsem si, že je to trápení. Je to paradox. Člověk se snaží, cítí se dobře a góly nepřijdou. Tentokrát přišly čtyři, takže paráda," řekl Puškáč, který vystřídal v 57. minutě a užil si ovace diváků.

"Tolikrát 'David Puškáč' jsem neslyšel, bylo to fakt něco úžasného. Potom jsem už nevěděl, jak mám fanouškům děkovat. Jsem za to samozřejmě vděčný a vážím si toho," uvedl Puškáč.

Všechny branky zaznamenal v rozmezí 22. až 52. minuty. Po završení hattricku si odnesl míč na střídačku. "Napíšu si na něj hattrick, datum a jméno soupeře. Věnuji ho taťkovi. Sbírá takové suvenýry, takže bude rád," prohlásil Puškáč, který počet zásahů v této ligové sezoně navýšil na jedenáct.

Povedený večer se mu podařil proti bývalému zaměstnavateli. "V Karviné jsem vyrůstal. Byly tam moje první kroky. Bohužel odchod z Karviné byl nešťastný, cítím trochu křivdu. Na druhou stranu už je to nějaká doba, takže to ze mě opadlo. Karviné přeji, bohužel padá z ligy. Je to škoda, protože mají dobré zázemí," konstatoval odchovanec slezského klubu.

Sport
zdroj: ČT4

Stal se historicky devátým hráčem samostatné ligy, který se v jednom utkání trefil minimálně čtyřikrát. "Člověk je vždycky rád za jeden gól, dva už jsou víceméně nad rámec. Čtyři jsou fakt fantastické. Scházelo se všechno tak, jak se mělo. Bohužel kluci ze Zlína a Teplic mi ten dárek (k narozeninám) nedali," podotkl Puškáč.

Vršovický celek vedle vítězství nad Karvinou potřeboval k záchraně, aby Pardubice nebo Jablonec v souběžně hraných zápasech s Teplicemi, respektive Zlínem, nebodovaly, což se nestalo. "Hlavně jsme věděli, že to není v našich rukou. S takovou variantou jsme počítali. Když už jde ale člověk do utkání, chce myslet jen na to, aby to zvládl, to byl základ. Kdybychom ho nezvládli, nebylo co řešit. Bohužel to nedopadlo, ale my jsme svou práci splnili tak, jak jsme měli," mínil Puškáč.

Baráž s Opavou

Pražany nyní čeká baráž s Opavou, která skončila ve druhé lize třetí. První zápas je na programu ve čtvrtek ve Slezsku, odveta o tři dny později v Ďolíčku.

"Fandím Opavě, jelikož jsem tam zažil pěkné časy. Teď už jim tolik fandit nebudu, když proti nim budeme hrát. Sledoval jsem jejich výsledky, herní projev tolik ne. Viděl jsem, jak hráli na Spartě, tam se mi herně líbili. Je to mančaft složený ze zkušených, ale i z mladých a dravých hráčů. Určitě bych je nepodceňoval. Soustředil bych se na sto procent," konstatoval Puškáč.

"Musíme to brát s respektem, ale pokud chceme být v první lize, musíme oba zápasy vyhrát a ukázat, že do ligy patříme. Myslím si, že do ní patříme," dodal Puškáč, který přestoupil do Bohemians z Opavy v lednu 2019.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články